Zangeres Do: ‘Na intensief zelfonderzoek bleek toch dat onze liefde niet voorbij was’

15.09.2022 06:35
Zangeres Do

Zangeres en presentatrice Do woont samen met Marc Verschoor. Samen hebben ze een zoon en een dochter: Jip en Loulou.

Elk jaar als onze trouwdatum nadert, ben ik er in de twee weken daarvoor dagelijks mee bezig. Niet vergeten iets leuks te regelen, restaurantje boeken, taartje kopen, ontbijt op bed. Maar als de grote dag aanbreekt, ben ik het vergeten. Mijn wederhelft is al net zo attent. Gelukkig stuurt een van onze beste vrienden dan een appje om ons te feliciteren zodat we aan het eind van de dag nog even een glaasje heffen met de wijn die we al in huis hadden. Echt de tijd nemen om stil te staan bij ons samenzijn, nemen we niet. We nemen het voor lief.

Liefdesdip

En dat terwijl we ook weten hoe het is om zonder elkaar door het leven te gaan. Ruim tien jaar geleden hadden we een flinke liefdesdip, een definitief einde leek onvermijdelijk. We besloten alles wat we samen hadden opgebouwd, alle herinneringen, inclusief ons paleisje aan de Plantage Muidergracht, vaarwel te zeggen en uit elkaar te gaan.

“We nemen ons samenzijn voor lief en dat terwijl we ook weten hoe het is om zonder elkaar door het leven te gaan”

Beiden een andere liefde in ons leven en het leven lachte ons weer toe. Oprecht overtuigd dat we met iemand anders ook echt gelukkig konden worden. Maar zoals John Mayer zingt: Half of my heart won’t do. Na intensief zelfonderzoek bleek toch dat onze liefde voor elkaar niet voorbij was. Daar is ook ooit eens een leuk liedje over gemaakt, geloof ik… 😉

Lees ook – Do: ‘De grootste uitdaging is de battle om een gebalanceerd leven te leiden’ >

Pieken en dalen

We hebben bijna alle pieken en dalen samen meegemaakt: financiële ellende, gedoe met familie, overlijdens, acht keer verhuizen, vier keer verbouwen, carrières in het slob, burn-outs, nummer 1-hits en promoties. We’ve seen it all.

Met een tweevoud aan belichamingen van onze liefde deel ik al meer dan de helft van mijn leven met deze bijzondere man – en ben ik meer dan klaar voor de tweede helft.

When somebody loves you, it’s no good unless he loves you all the way, so if you let me love you, it’s for sure I’m gonna love you all the way… (Zo zong Frank Sinatra.)

Met een leuk feestje in het verschiet komend jaar maart, zal ik maar vast starten met plannen, want anders gaat het weer ongemerkt aan ons voorbij.

Echte liefde is… 20 years and counting!

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.