Mijn algoritme staat vol met hotspot-video’s. Moeders die met hun kroost bij een of ander eettentje zijn geweest en dat met hun volgers delen, omdat ze het er fantastisch vonden. Fantastisch voor hun kinderen, vooral. Er is vaak een speelhoek mee gemoeid.
Lees verder onder de advertentie
Ik sla deze video’s massaal op. Ik presteer het namelijk altijd om op zeer kindonvriendelijke plekken terecht te komen met mijn kind. Van die plekken waar de obers zichtbaar walgen van alle wezens die te jong zijn om ze de wijnkaart te presenteren, waar ze twintig minuten moeten zoeken als je vraagt om een kinderstoel en waar ze die kinderstoel vervolgens nergens kwijt kunnen, omdat de tafeltjes zo achterlijk dicht op elkaar staan.
Lees verder onder de advertentie
De eerste hotspot
Ik drukte mijn vriend al weken video’s van hotspots onder zijn neus, met daarbij het dringende verzoek om binnen nu en veertien werkdagen een bezoek te brengen aan de hotspot in kwestie. Afgelopen zaterdag was het zover: we gingen een hotspot bezoeken. Na Rosie’s slaapje zouden we ernaartoe rijden om te lunchen. Een flink restaurant met enorme speelhoek én een menukaart die wat meer behelsde dan enkel patat. Wat wil je nog meer?
Lees verder onder de advertentie
Laat
Zoals dat altijd gaat als je iets gepland hebt: ons kind werd laat wakker uit haar middagslaapje. Erg laat. Mijn knorrende maag verried dat mijn soort bijna ter plekke uitstierf. Toen ze eenmaal ontwaakte, deed ze dat met een niet al te best humeur. Omdat we nogal honger hadden, zetten we haar desalniettemin direct in de auto. De hele rit werd er gejankt. O ja, kleine sidenote: ik had niet gereserveerd.
Hoe kun je zo dom zijn, zal je nu denken. Het zat zo: ik wist niet hoe laat mijn kind wakker zou worden en kreeg de indruk dat het restaurant in kwestie nogal groot was. Ze zouden toch heus wel een plekje hebben voor drie? Nee, natuurlijk niet. Het was vol. Aan mij de plezierige taak om mijn chagrijnige kind weer terug in haar autostoeltje te zetten, twintig seconden nadat ze eruit gehaald werd.
Lees verder onder de advertentie
Nog een hotspot
Gelukkig had ik een plan B: een andere hotspot. Je bent professioneel hotspot-video-bewaarder of je bent het niet. Helaas ging het ook hier mis. Optimistisch en een tikkeltje wanhopig liepen we richting het kindercafé in kwestie, toen we op de deur een briefje zagen hangen. ‘Gesloten wegens een besloten feest’. Sindsdien heb ik een hekel aan hotspots. Ze zijn te populair. Het lukt me simpelweg niet om er terecht te komen.
Lees verder onder de advertentie
Troost
Omdat we inmiddels tegen de vlakte gingen van de honger, liepen we naar binnen bij de eerste en beste lunchtent in ons blikveld. Het was een plek waar de obers zichtbaar walgen van alle wezens die te jong zijn om ze de wijnkaart te presenteren, waar ze twintig minuten moeten zoeken als je vraagt om een kinderstoel en waar ze die kinderstoel vervolgens nergens kwijt kunnen, omdat de tafeltjes zo achterlijk dicht op elkaar staan. Die wijnkaart nam ik dankbaar aan.
Lees verder onder de advertentie
Tara (30) is moeder van dochtertje Rosie (1). Haar boek ‘Blender zonder deksel: eerlijke verhalen over het ouderschap’ is nu te pre-orderen via Uitgeverijseptember.nl.
Het dochtertje van Famke had zo’n zin in het kinderfeestje op het strand van een van haar beste vriendinnetjes, maar het liep uit op veel pijn en verdriet. Het meisje bleek namelijk niet ingesmeerd te zijn en kwam vuurrood thuis. Ze was mega verbrand.
In de nieuwste aflevering van Het Waren Twee Fantastische Dagen op SBS6 doet Jaimie Vaes een boekje open. Ze vertelt openhartig over haar gewelddadige relatie met rapper Lil Kleine, aka Jorik.
Ze spelen samen, twee meisjes van een jaar of zeven. Boven op de kinderkamer, urenlang zoet met knuffels, tekenspullen en fantasieën. Het lijkt een droom van een speelafspraak. Tot de avond valt en boven tafel komt wat ze daar echt deden.
Ruzie met je moeder: sommigen moeten er niet aan denken, voor anderen is het al jaren hun realiteit. Natasja en haar moeder kregen ruzie en sindsdien heeft haar moeder haar dochter niet eens kunnen zien opgroeien.
In Spanje hebben kinderen maar liefst drie maanden zomervakantie. In Nederland is dat maar (“maar?”) zes weken. Is het tijd om in Nederland de zomervakantie ook te verlengen? We vroegen het jullie.