Martine: ‘Ben bevooroordeeld door te denken dat dit toch vooral iets is bij jongens in huis’

27.01.2024 06:00

Marjolein en Martine wonen meer dan 10.000 kilometer van elkaar en hebben samen een bedrijf. Marjolein woont in Rotterdam met haar man en twee dochters van 10 en 12, Martine woont in Kuala Lumpur met man en zoon van 9 en dochter van 6.

Wanneer Marjolein en Martine deze keer met elkaar appen, gaat het over gamen.

Martine
11.01 (18:01 in KL) Hebben jullie eigenlijk een Nintendo Switch of PS thuis? Ben zo heel bevooroordeeld door te denken dat dit toch vooral iets is bij jongens in huis..

Marjolein
11.04 Switch. Meiden gamen soms wel. Die ene doet Goose Game en meerdere varianten Mario met haar vriendje S. Die andere mag graag Just Dancen en doet Adopt Me in Roblox. Ze staan gelukkig ook open voor andere bezigheden 🤗

Martine
11.10 Ja, V gaat hier net zo goed erop los, vooral Just Dance en iets minder fanatiek Mario Karten.  

11.11 De mannen hier (groot en klein) helemaal in hun element want T heeft net Fifa23 gekregen. Gaat nu helemaal los met zijn vriendjes, je hebt er geen kind aan ⚽🎮⚽ 

11.12 Ze mogen vandaag een heel toernooi spelen, scheelt dat ik nu weet hoe het werkt en hoelang het duurt.. Hoe zuur als je opeens midden in de halve finale moet stoppen omdat je schermtijd voorbij is 🤣

Marjolein
11.15 Ja daar zou je niet echt punten mee scoren.. 😅😅

11.16 Vraag trouwens wel ff wie er nog meer meedoet met dat toernooi? Bij ons zat E laatst na een trade in Roblox te chatten met “Romeo99” die vroeg waar ze op school zat. Vast onschuldig maar toch even afgekapt 🪓

Martine
11:17 oh… wow. Daar heb ik nog niet naar gekeken. Ze zijn met elkaar, kan mij niet voorstellen dat er nog iemand online aanhaakt..

Marjolein
11.18 Ja, dat gamen is allemaal nog wel ok, maar die chats moet je per spel echt even checken.

Martine
12.00 Thanks.. ✨

12:01 Mini testosteron invasie has left the building, gaan voor het slapen gaan nog even wat slide tackles in het echt doen… vanavond een setje vaders aan de beurt verwacht ik 🍻 🎮 zal hen eens vragen de chatgeschiedenis te checken.

Marjolein
12:10 Prettige wedstrijd 🍸

Hoe gaat jouw kind om met de mobiele telefoon? Lees erover op ChatLicense, een app waarmee je samen met je kind de online wereld op een leuke en handige manier leert kennen.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.