Bien stopt tijdelijk met ‘influencen’: ‘Wat mij het gelukkigst maakt, vind ik niet online’

27.08.2022 10:38
column bien

Bien is verhuisd naar Italië, met haar liefde Arjen en hun kinderen. Ze vertelt over hun nieuwe leven daar.

Ciao a tutti, 

Ik ben er even klaar mee: ik stop tijdelijk met ‘influencen’.  

We wonen nu vier maanden in Puglia. Ik heb waanzinnig veel bijzondere reacties ontvangen op de verhalen die ik deel over ons leven in Italië. Onwijs leuk om zo sociaal bezig te zijn, maar het vergt ook veel van me. Begrijp me niet verkeerd: ik haal ontzettend veel bijzondere opdrachten en samenwerkingen binnen via social media, maar dat is niet waar ik nu mee bezig wil zijn of wat ik nodig heb. Mijn doel was altijd om te groeien op social media, maar dat is het nu niet meer.

Van hotspots tot designertassen

Om een beter overzicht te geven van wie ik ben en wat ik doe, heb ik afgelopen week een website gemaakt: bieninpuglia.nl. Daar deel ik de leukste hotspots, de nieuwste tassen van mijn designercollectie, typisch Italiaanse footprints die je kunt bestellen en waarmee je echt het gevoel van Italië in huis krijgt én recepten van Brunello zijn in de maak. Overzichtelijk en duidelijk bij elkaar, want ik heb besloten dat ik mijn leven anders wil gaan indelen.

Prioriteiten veranderen

Nu ik vier maanden in Puglia woon, merk ik dat mijn prioriteiten veranderen. Mijn interesses zijn bijgesteld en ik groei steeds meer mee in het leven hier, wat toch wel heel anders is dan in Nederland. Weer terug naar binnen, naar wie ik ben, waar ik van hou en waar ik voor sta. En dit brengt mij tot de volgende conclusie: wat mij het allergelukkigste maakt vind ik niet online, daar word ik mee wakker en kijk ik iedere dag in de ogen aan. Mijn kinderen en mijn vent. Half september beginnen de scholen hier en zullen zij ook weer een heel ander ritme krijgen. Dat scheelt mij weer politieagentje spelen, maar ik zal ze ook heel erg gaan missen.

Wie ken ik nu eigenlijk?

Ik heb mijn Instagram op privé gezet. Een hele stap voor een ‘influencer’, want ondanks de vijftienduizend volgers (wat best veel ogen zijn die kijken), vind ik het fijn om datgene wat ik deel te verkleinen en de foto’s en verhalen te beperken naar de oprecht geïnteresseerden. Ik merkte namelijk dat ik op een gegeven moment teveel bezig was met de foto en tekst. Ik scrolde door mijn volgers en dacht: wie ken ik nu eigenlijk? Bijna niemand. Hoe bijzonder fijn al die lieve berichten ook zijn, er zitten ook ratten tussen en ik accepteer het niet dat die zo makkelijk kunnen meekijken in mijn leven.

Leven in het hier en nu

De views op mijn Instagram waren afgelopen weken maar liefst 665.000. Een jaar geleden zou ik gaan steigeren bij het zien van deze cijfers en met liefde samenwerkingen aangaan, maar nu niet meer. En dat geeft toch wel aan dat ik meer naar binnen begin te leven en dat was ook mijn doel: meer leven in het hier en nu. Het belangrijkste in mijn leven heb ik immers iedere dag bij me en daar wil ik bewuster aandacht aan besteden. Het wordt zo snel een gewoonte om weg te vluchten in je telefoon, alles bekijken op social media en voor je het weet zit je weer een uur online te scrollen. En zodra je de telefoon weglegt, ben je eigenlijk alweer vergeten waar je zojuist een uur naar zat te kijken.

Trots

We waren vanavond uit eten genomen door onze nieuwe vrienden hier. Ik heb de hele avond niet één keer op mijn telefoon gekeken en dat voelde heerlijk. Stiekem ben ik zelfs een beetje trots op mezelf dat ik dat zo heb kunnen loslaten, er valt een enorme druk van mijn schouders af.

Arjen maakte allerlei foto’s en die zal ik volgende week op mijn website delen met een omschrijving erbij, maar in het moment was ik er en daar genoot ik zo van. Ik heb gelachen, gegeten, wijn gedronken en in volle aandacht de gezelligheid gedeeld met de mensen die mij heel dierbaar zijn. 

Het avontuur van columns schrijven op Kek Mama stopt hier dan ook voor mij. Wel kun je nog op mijn website columns lezen en foto’s zien. 

Bedankt alle geïnteresseerde lezers voor het trouw volgen van mijn verhalen. Meer columns die ik deel, wanneer ik wil en hoe ik wil, kun je vanaf nu lezen op mijn website. 

Ci Vediamo! 

Bacio Bien

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.