Het kost je sinds kort niets extra’s meer als je in landen binnen de EU gebruik maakt van internet. Maar wat nu als je in Verweggistan zit en je kind blijft zeuren om PAW Patrol-filmpjes?
Lees verder onder de advertentie
Een paar handige tips, met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.
1. Schaf een extra databundel aan
Ga je op reis buiten Europa en wil je wel gebruik blijven maken van 4G? Normaal betaal je dan een buitenbundeltarief, maar bij veel providers kun je ook een extra bundel aanschaffen. Hiermee kan je voor een vast bedrag internetten buiten de EU.
2. Koop een prepaid data simkaart
Maar nog betaalbaarder is de prepaid data simkaart. Deze kun je gewoon in Nederland kopen en je kunt er zelf een aantal MB’s op zetten. Je tegoed is een jaar geldig en je kunt zo vaak opwaarderen als je zelf wilt.
Verreweg de goedkoopste manier om te internetten in het buitenland is een lokale prepaid simkaart aanschaffen. Hiermee kun je namelijk internetten volgens lokaal tarief – handig als je ook veel moet bellen onderweg. Tip: zit je veel in het buitenland en koop je vaak een lokale simkaart? Neem een extra telefoon mee of eentje waar je twee simkaarten in kunt stoppen, dan hoef je ook geen berichten op je Nederlandse nummer te missen.
Lees verder onder de advertentie
4. Neem een draagbare WiFi-hotspot mee
Deze zijn al voor een paar tientjes online te bestellen en werken met elke simkaart. Een handige én veilige manier van internetten, want je hoeft nooit meer in te loggen op onbeveiligde netwerken. Zeker als je onderweg ook wilt werken en afhankelijk bent van internet. Uiteraard kun je ook je telefoon instellen als WiFi-hotspot, maar dat kost veel batterij en is doorgaans toch een beetje omslachtig.
Lees verder onder de advertentie
5. Gebruik zoveel mogelijk WiFi
Je bent op reis en je hóeft natuurlijk niet constant bereikbaar te zijn. WiFi kun je tegenwoordig vrijwel overal ter wereld ontvangen. In hotels, restaurants en zelfs op straat hangen WiFi-netwerken in de lucht waar je gratis gebruik van kan maken. Als het niet nodig is om constant bereikbaar te zijn, is dat natuurlijk de goedkoopste optie.
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Formule 1-coureur Max Verstappen heeft geen pitstop gemaakt op het circuit, maar in het ziekenhuis in Monaco. Daar werd hij afgelopen vrijdag, samen met zijn partner Kelly Piquet, trotse vader van dochter Lily. En hoewel de motoren van zijn bolide in Miami alweer ronken, staat zijn hoofd duidelijk nog bij de wieg.
Soms denk je alles perfect te hebben geregeld, totdat je een gigantische fout ontdekt als het al te laat is. Het overkwam Ilma met haar zorgvuldig voorbereide geboortekaartjes.
Nathalie (30) dacht dat haar leven instortte toen haar partner haar verliet tijdens haar zwangerschap. Maar juist doordat ze een alleenstaande moeder werd, vond ze zichzelf terug.