Zo kun je ook buiten de EU goedkoop internetten

02.10.2018 15:45
tips_zo_kun_je_ook_buiten_de_eu_goedkoop_internetten

Het kost je sinds kort niets extra’s meer als je in landen binnen de EU gebruik maakt van internet. Maar wat nu als je in Verweggistan zit en je kind blijft zeuren om PAW Patrol-filmpjes?

Een paar handige tips, met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

1. Schaf een extra databundel aan

Ga je op reis buiten Europa en wil je wel gebruik blijven maken van 4G? Normaal betaal je dan een buitenbundeltarief, maar bij veel providers kun je ook een extra bundel aanschaffen. Hiermee kan je voor een vast bedrag internetten buiten de EU.

 

2. Koop een prepaid data simkaart

Maar nog betaalbaarder is de prepaid data simkaart. Deze kun je gewoon in Nederland kopen en je kunt er zelf een aantal MB’s op zetten. Je tegoed is een jaar geldig en je kunt zo vaak opwaarderen als je zelf wilt.

 

Lees ook
Online tv of Netflix in het buitenland? Dit moet je weten >

 

3. Koop een lokale simkaart

Verreweg de goedkoopste manier om te internetten in het buitenland is een lokale prepaid simkaart aanschaffen. Hiermee kun je namelijk internetten volgens lokaal tarief – handig als je ook veel moet bellen onderweg. Tip: zit je veel in het buitenland en koop je vaak een lokale simkaart? Neem een extra telefoon mee of eentje waar je twee simkaarten in kunt stoppen, dan hoef je ook geen berichten op je Nederlandse nummer te missen.

 

4. Neem een draagbare WiFi-hotspot mee

Deze zijn al voor een paar tientjes online te bestellen en werken met elke simkaart. Een handige én veilige manier van internetten, want je hoeft nooit meer in te loggen op onbeveiligde netwerken. Zeker als je onderweg ook wilt werken en afhankelijk bent van internet. Uiteraard kun je ook je telefoon instellen als WiFi-hotspot, maar dat kost veel batterij en is doorgaans toch een beetje omslachtig.

 

5. Gebruik zoveel mogelijk WiFi

Je bent op reis en je hóeft natuurlijk niet constant bereikbaar te zijn. WiFi kun je tegenwoordig vrijwel overal ter wereld ontvangen. In hotels, restaurants en zelfs op straat hangen WiFi-netwerken in de lucht waar je gratis gebruik van kan maken. Als het niet nodig is om constant bereikbaar te zijn, is dat natuurlijk de goedkoopste optie.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >