online-tv-netflix-buitenland

In het hotel, aan het zwembad of als de kinderen in bed liggen: ook op vakantie in het buitenland is het lekker om je favoriete films en series bij de hand te hebben.

Maar is alles zomaar te bekijken? Reiszoekmachine Skyscanner vertelt het je.

 

Ziggo GO

Via de app Ziggo GO kun je als abonnementhouder live tv kijken op je computer, tablet of smartphone én alle programma’s tot zeven dagen terugkijken. Dat geldt helaas alleen als je in Nederland bent, want vanwege rechten werkt Ziggo GO niet in het buitenland. De enige manier om de app van Ziggo te gebruiken in het buitenland, is met een VPN-verbinding (Virtual Private Network)*.

 

Netflix

Goed en slecht nieuws: het goede nieuws is dat Netflix over vrijwel de hele wereld verkrijgbaar is: je kunt de app dus ook gebruiken aan de Spaanse costa of in de rimboe in Zuid-Amerika. Het slechte nieuws is dat het aanbod per land verschilt en dat je dus op vakantie geen toegang hebt tot het Nederlandse aanbod. 


Lees ook
Lijstje: 15x het leukste aanbod kinderseries op Netflix >

 

BVN

BVN is de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland en geeft de mogelijkheid om televisieprogramma’s van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep (live) te streamen op je smartphone, tablet of laptop. Ja, ook in het buitenland.

 

Uitzending Gemist

Via Uitzending Gemist kun je op vakantie bijna alle programma’s van de NPO terugkijken, al is het aanbod voor buitenlandse kijkers iets minder groot dan normaal. Dat heeft te maken met uitzendrechten die alleen gelden voor Nederland: er worden gemiddeld vijf van 70 programma’s geblokkeerd voor het buitenland.

 

RTL XL kijken vanuit het buitenland

Ook bij RTL XL geldt dat niet alle video’s beschikbaar zijn in het buitenland, maar met de rest van het aanbod ben je gelukkig wel even zoet. Zorg wel dat je al in Nederland de app hebt gedownload, want de app wordt alleen aangeboden in de Nederlandse App Store en Google Play Store.

 

Video’s van KIJK.nl

KIJK.nl is de online portal voor de zenders van SBS, Veronica en Net 5. Helaas is het op dit moment niet mogelijk de programma’s van KIJK.nl terug te kijken in het buitenland.

 

Videoland

Videoland is een Nederlandse online videodienst, vergelijkbaar met Netflix. Het aanbod van films en series is groot, met veel titels uit binnen- en buitenland. Ook hier is het nog niet mogelijk om de video’s vanuit het buitenland te bekijken, tenzij je gebruik maakt van een VPN.

 

*Een VPN is een manier om veilig en anoniem te kunnen internetten: je IP-adres wordt afgeschermd, waardoor je ook websites kunt bezoeken die zijn geblokkeerd op basis van je locatie. Er zijn verschillende providers die VPN-verbindingen aanbieden, maar je kunt online ook gratis diensten vinden. Let op: het is niet overal ter wereld legaal om te internetten met een VPN.

zie-met-gezin-naar-brazilie

Een zonvakantie op Copacabana, met je kinderen op expeditie door de Amazone of carnaval vieren in Rio: Brazilië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis. En hoewel de herfstvakantieperiode wel érg last minute is, is het land er wel één om te onthouden.

Daarom vertelt Skyscanner je meteen welke highlights je niet mag missen.

 

1. Rio de Janeiro

Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië en tot op de dag van vandaag trekt Rio jaarlijks miljoenen toeristen naar de wereldstad. Op de bucketlist staan het standbeeld van Christus de Verlosser, het jaarlijkse carnaval, de Suikerbroodberg, de kleurrijke trappen van Escadaria Selarón en natuurlijk de stranden Ipanema en Copacabana.

 

2. Nationaal Park Iguaçu

Dit Nationale Park ligt op de grens van Brazilië en Argentinië en staat bekend om de indrukwekkende watervallen. In totaal vind je er hier zo’n 300, maar de bekendste is de Garganta del Diablo, een enorme waterval van zo’n 150 meter breed. Het grootste gedeelte ligt op Argentijnse bodem, maar vanaf de Braziliaanse kant kun je het complete plaatje zien. Wie wil, kan ter plekke de grens oversteken.

 

3. Het Amazonegebied

Als je een rondreis gaat maken, dan mag je een bezoek aan het Amazonegebied van Brazilië niet missen. Dé uitvalsbasis is de stad Manaus in het noordwesten, een populaire plek voor ecotoerisme. Vaar in een houten bootje over de rivier, spot de meest prachtige tropische dieren en bezoek dorpen waar jullie inheemse stammen kunnen ontmoeten. 

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je tips + de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

4. Natal

Met meer dan 3000 zonne-uren per jaar wordt Natal ook wel de stad van de zon genoemd – hier ga je naartoe als je zin hebt in een ultieme zonvakantie. Natal heeft alles wat je kunt verwachten van een Braziliaanse stad: historische bezienswaardigheden en koloniale panden uit de tijd van de Portugese overheersing, maar ook hypermoderne winkelcentra en een van de beroemdste stranden van Brazilië, Pipa Beach.

 

5. Cumbuco

Een relaxt surfersparadijs met stranden die zó op een ansichtkaart kunnen. Denk: palmbomen, een groenblauwe oceaan en een caipirinha op een strandbedje terwijl je kinderen zandkastelen bouwen. Daarnaast is Cumbuco dé kitesurfhoofdstad van Brazilië – hier vinden jaarlijks de wereldkampioenschappen plaats.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
high tea kinderen
Beeld: Pexels

Het ís even een zit, dus je moet het maar durven, een high tea met kinderen. Deze vijf zijn speciaal op kinderen gericht. Iedereen blij.

1. Pluktea, Boskoop

high teas

Eigenlijk is Pluktea veel meer dan alleen een high tea-locatie. Je plukt er namelijk je eigen thee uit de planten- en kruidentuin, voordat je aan de enorme berg biologische scones, en fingerfood schuift. De kinderen houden zichzelf toch wel bezig. In de kruidentuin, of met de kast vol speelgoed, spelletjes en boeken. Óf op de waterfiets en trampoline. O, en ze krijgen er natuurlijk ook hun eigen kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Eerder een high lemo, dus.

 

2. Broederkapel, Veghel

De historische kapel zelf is al een bezienswaardigheid. Terwijl jij met vriendinnen bijkletst onder het genot van een high tea, doen de kinderen niet voor je onder, met hun eigen etagère vol sandwiches en hapjes. Inclusief onbeperkt ranja, by the way.

 

3. H-eerlijk, Nieuwkoop

Alleen vanwege de locatie al een must-see: pal aan de Amstel en een autovrije weg, ligt deze heerlijke theetuin. Terwijl jij urenlang relaxt, spelen de kinderen op de speelplaats of kijken ze naar de kippen, pauwen, geiten en poezen. Met biologisch water- en schepijs in bijzondere smaken toe. Na de speciale kinder-high tea natuurlijk (tot acht jaar), met een muffin, sandwichspies, verrassing en een drankje.
 

Lees ook
11x kindvriendelijke koffietenten >

 

4. De Houtzagerij, Otterlo

Restaurant de Houtzagerij ligt middenin de natuur, maar is het slecht weer? Geen probleem: er is zelfs een heuse indoor- (en outdoor)speeltuin. De high tea komt in alle mogelijke varianten. Bestel ‘m lekker groot; de kinderen rennen tijdens het spelen vast vaak genoeg langs om iets van de schaal te snaaien.
 

 

5. Lewis Book Cafe, Utrecht

Kijk, dit noemen wij nou praktisch: hier loop je met je mini-etagère gewoon langs de bar om de boel vol te laden. De kinderen – voor wie de high tea nadrukkelijk ook bedoeld is - krijgen er hapjes naar keuze.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >