Woon je in (de buurt van) Nijmegen? Dit is er te doen in de herfstvakantie

01.10.2019 13:48
herfstvakantie-kind-in-nijmegen

Na een hele dag Peppa Pig op repeat (want ja, ook dat is herfstvakantie) snak je wel naar de buitenlucht. En dan is je kind met deze uitjes vast prima te paaien.

Week van het Landschap

Van 12 t/m 27 oktober wordt door heel Nederland de Week van het Landschap gevierd: zestien dagen bomvol activiteiten voor jong en oud. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies, wandel-, vaar- en fietstochten, workshops en themadagen te organiseren. Hier zie je wat er in (de buurt van) Nijmegen te doen is.

 

Cinekid Festival

Hét Film-, Televisie- en Mediafestival voor de jeugd in de herfstvakantie. Theaters door het hele land doen eraan mee, zo ook LUX in Nijmegen. Tijdens Cinekid in LUX kijk je de nieuwste en meest bijzondere kinderfilms en kun je knutselen en spelen in onze multimedia-speeltuin: het Kidslab. Ook organiseren ze leuke activiteiten zoals een opblijfavond en een struintocht langs de Waal. Hier bekijk je het volledige programma.

 

Subtropisch zwembad

Oké, niet alleen open in de herfstvakantie natuurlijk, maar daarom niet minder leuk. Want van urenlang zwemen en tig glijbanen uitproberen: welk kind doe je daar geen plezier mee? Hier vind je de leukste bij jou in de omgeving.

 

Lees ook
23x (subtropische) zwembaden voor kinderen >

 

Boswandeling

Maak samen met de boswachter een wandeling door de prachtige natuur om het kasteel in Hernen. Omdat er bijna niet is gebouwd, is er flora en fauna in overvloed – weet je gelijk waarom de das zich al eeuwenlang thuisvoelt. Klaar met de route? Dan komen deze bosspelletjes goed van pas voor je kind.

 

Afsluiting Kinderboekenweek

Op zondagochtend 12 oktober wordt de Nijmeegse Kinderboekenweek feestelijk afgesloten met een ontbijt in de Stadsschouwburg. Erik van Os speelt vieze liedjes uit zijn boek ‘Haren vol banaan’ en liedjes over dieren uit ‘Diere-Liere-Liedjes’. Ook leest hij voor uit zijn prentenboeken ‘Schatje en Scheetje’, ‘Kees van Dijk’ en ‘Bijzondere keus, meneer de reus’.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >