Waarom kamperen met kinderen een feest is (en wat je niet moet vergeten)

27.07.2022 10:00
kamperen-met-kinderen

Het lijkt misschien een gedoe, je auto volstouwen om vervolgens alles op de camping er weer uit te gooien, maar stiekem is kamperen veel leuker dan overnachten in een hotel of resort. Wij leggen je uit waarom.

Kind maakt vriendjes, jij kan languit

Tuurlijk is het heerlijk om veel tijd met je kind door te brengen, maar vakantie is er ook om eindelijk je koffie wárm te kunnen drinken. Komt dat even goed uit: op de camping (vooral kindvriendelijke campings) zijn er genoeg vakantievriendjes voor je kind om mee te spelen, zodat jij even met de benen omhoog kan.

Er is genoeg animatie

En naast al die vriendjes is er vaak ook genoeg animatie voor de kleintjes – hoeft je kind zich dus geen seconde te vervelen. Moet je er niet aan denken de hele dag geëntertaind te worden door een team vrolijkerds? Ook dan is er op een camping vaak voldoende gelegenheid voor kinderen om zichzelf te vermaken. Of gooi je boek aan de kant en hijs je uit die kampeerstoel voor deze campingspelletjes.

Rust en ruimte

In een hotel is de kans groter dat je hutjemutje zit. Op de camping heb je daarentegen vaak enorme grasvelden, speeltuinen en (met een beetje geluk) een zwembad. Als je kiest voor een camping in de natuur, dan kunnen jullie zelfs nog een mooie bos- of strandwandeling maken.

Terug naar de basis

Even weg van alle luxe en met een wc-rol onder je arm naar het washok lopen: het lijkt misschien alsof je enorm inlevert, maar serieus; primitief leven kan best leuk zijn. Ganzenbord mee, eigen appelstroop in de koffer en jullie willen niks anders meer. Toch liever poepchique de camping over? Kan ook prima op een glamping.

Je vertrouwde boterham met kaas

Vooral als je kind een lastige eter is, is het des te fijner dat je zelf lekker kunt bepalen wat er op het menu staat. Kost misschien wat extra ruimte in de kofferbak, maar je hebt wél je vertrouwde bam.

Lees ook
8x spelletjes voor op de camping >

Tips

Verkocht? Dan hebben wij nog wat handige tips voor je.

  • Op vakantie is een campingbedje een handig ding. Maar waar moet je op letten als je er één aanschaft voor je kind? Je leest het hier.
  • Als het regent valt je vakantie heus niet meteen in het water. Met deze tips maak je er toch nog een feestje van.
  • Wil je voorkomen dat je met een berg vuile was naar huis gaat, check dan of er een wasmachine op de camping staat.
  • Heb je een baby? Kies dan voor een camping met goede voorzieningen. Hoef je dat aankleedkussen niet ook nog in de auto te duwen.
  • Kies een goede plek uit. Misschien een inkopper, maar daarom niet minder belangrijk: niet bij het water met jonge kinderen, bijvoorbeeld.
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >