Waarom een vakantie naar de Canarische Eilanden geweldig is met kinderen

03.06.2019 21:30
canarische-eilanden-met-kinderen.

Met dik 30 graden in de zomer en nog een heerlijke 20 graden in de winter, ben je op de Canarische Eilanden het hele jaar verzekerd van mooi weer. En dan is het er ook nog hartstikke leuk voor kinderen. Waar je moet zijn? Wij vertellen het je.

Volgens kidsvakantiegids.nl zijn Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura en La Palma de kindvriendelijkste eilanden. Je vindt hier goede hotels voor kinderen, mooie stranden en genoeg vertier. 

 

Gran Canaria

Het binnenland is bergachtig, maar verder is het eiland omringd door mooie stranden. Twee populaire badplaatsen voor gezinnen zijn Playa del Inglés en Maspalomas. Van hotels met een kidsclub en een kamelentocht tot een enorm aquapark: hier is van alles te doen.

Ook leuk is het krokodillenpark Cocodrilo Park in Aguïmes: een park dat verwaarloosde dieren opvangt. Is jouw kind gek op vissen? Dan is het aquarium in Las Palmas (El Poema del Mar – splinternieuw, want in 2018 geopend) een aanrader.

 

Lanzarote

In de zomer kan het hier behoorlijk heet worden, maar in de wintermaanden is het tussen de 20 en 30 graden. De kindvriendelijkste stranden vind je in het zuiden, maar ook Puerto del Carmen en Playa Blanca zijn populair bij gezinnen. Zet het Rancho Texas Park op je lijstje, maak een rit op een kameel in het Timanfaya National Park of test alle glijbanen in Aqua Lava.

Verder bijzonder: de groene grotten La Cueva de los Verdes en Los Jameos del Agua, waar je unieke albinokrabbetjes kunt zien.

 

Lees ook
6x (nu nog) geheime zonbestemmingen in Europa >

 

Tenerife

In het noorden lig je op zwart vulkaanzand, in het zuiden zijn de stranden goudgeel door het Saharazand – je kunt hier dus alle kanten op. Dolfijnen spotten is mogelijk in badplaats Playa de las Americas, spelen in het Siam Park kan in Costa Adeje. Is je kind dol op spanning? Ga dan naar survivalpark Tenerife Jungle Park in Los Cristianos.

Als je er toch bent, sla dan ook de kabelbaan naar de top van El Teide niet over. Dit uitzicht is zo spectaculair dat zelfs je kind er stil van wordt.

 

Fuerteventura

Wil je genieten aan het strand? Ga dan naar Corralejo. In het La Lajita Oasis Park bij Costa Calma kun je met de kids een kamelenritje maken en grote alligators spotten. Ook leuk (vooral voor kinderen die van dieren houden) is het bekijken van walvisskeletten. Dit kan bij de hoofdweg bij Morro Jable en in Las Salinas.

De dieren ónder water zien? Maak dan een snorkeltrip naar Lobos, een onbewoond eiland vlak voor de kust van Fuerteventura. Overigens heb je ook op dit eiland een waterpark: Acua Water Park Corralejo.

 

La Palma

’s Winters kan het op dit eiland flink regenen, maar in de zomer schijnt de zon volop en is het met een gemiddelde temperatuur van 25 graden prima uit te houden. De leukste badplaatsen voor gezinnen zijn Los Cancajos en Puerto Naos. In Los Cancajos kun je naar het fijne strand én naar het lavazwembad.  Vanuit Puerto Naos ga je op ontdekkingstocht bij de vulkaan Teneguia. 

Ben je op zoek naar een gezellige boulevard met veel drukte, winkels en restaurants? Dan moet je niet in La Palma zijn. Hier zit je vooral op je plek als je houdt van rust, de buitenlucht, natuur en wandelen.

Bron: kidsvakantiegids.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >