Vlieg je alleen met je kind? Dan zijn deze tips heel handig

07.06.2017 09:24
alleen-vliegen-kind-tips

We weten allemaal dat een vliegreis met kinderen om flink wat voorbereiding vraagt, helemaal als jullie met z’n tweeën de hort op gaan. Om het je makkelijk te maken, hebben we een paar handige tips voor je op een rij gezet.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Prop je tas niet (over)vol

Bedenk goed wat écht nodig is om mee te nemen en wat je toch beter thuis kunt laten, want je hebt helaas geen zeeën van ruimte in het vliegtuig. En sjouwen én extra bijbetalen voor te veel bagage, daar wordt niemand vrolijk van. Heb je een baby? Neem billendoekjes, de favoriete knuffel, speen, billencrème, een flesje melk en melkpoeder mee, plus nog wat andere dingen waar je kind echt niet zonder kan. Bij oudere kinderen: zorg voor afleiding met een tekenboekje en potloden, een iPad of een spelletje in reiszakformaat zoals kwartet. 

 

Kinderkoffer

Wat een uitkomst: een kinderkoffer op wieltjes waar je kind ook op kan zitten. Je knalt ‘m vol spullen van je kind (hoeft dat mooi niet meer in jouw tas) en als je peuter moe is, kan-ie gewoon op de koffer zitten terwijl jij ‘m vooruit trekt. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, maar de ‘Trunki’ is toch wel ’t populairst.

 

‘Priority boarding’

Zorg dat je op tijd boekt en de stoelen (indien mogelijk) van tevoren reserveert. Vraag om een e-ticket, want dit scheelt weer tijd bij het inchecken. Ook belangrijk: kom op tijd naar het vliegtuig. Haastige spoed is zelden goed, helemaal niet als je kinderen hebt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je met kinderen eerder aan boord, dus maak hier vooral gebruik van. Let ook op ‘snelle routes’ op het vliegveld: heel handig.

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Bij het raam

‘Bulk head seats’ (vooraan, zonder passagiers voor je, met tv-scherm) worden meestal gebruikt voor wie reist met kinderen. Hier kan ook vaak een babybedje worden bevestigd dat de vliegmaatschappij zelf verstrekt: erg aan te raden. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met de vliegmaatschappij. Als je kinderen iets ouder zijn, probeer dan bij het raam te zitten. Leuk om te kijken en het zorgt voor afleiding. Oh, en je kind kan minder snel weglopen.

 

Zoethoudertjes

Oudere kinderen zet je voor een beeldscherm en ze zijn uren zoet, maar het jongere kroost is wat moeilijker te vermaken. Een paar ideeën om een vliegreis (ook voor jezelf) wat dragelijker te maken: 

  • Neem zijn/haar favo knuffel mee (en zorg dat-ie niet helemaal in de bodem van je tas ligt).
  • Vermijd luidruchtige spellen of poppen met geluid (bedank ons later maar.
  • Kijk wat de luchtvaartmaatschappij aan kinderpakketten heeft.
  • Pak spelletjes (in reisformaat) in: kwartet, Tic-Tac-Toe, memorie, sudoku, je kent ’t wel.

 

Eten reserveren

De meeste luchtvaartmaatschappijen serveren speciale kindermaaltijden, maar het is wel belangrijk dat je deze van tevoren reserveert. Neem voor kleinere kinderen je eigen hapjes en voorgekookt water mee. De stewards en stewardessen kunnen dit alles prima voor je opwarmen.