Tekenen met een échte illustrator en meer: dit zijn gave, creatieve uitjes

30.11.2021 05:12
creatieve uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Haal dat potlood maar achter je oor vandaan. Deze uitjes zijn voor kleine kunstenaars. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Hoera voor Piet

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren in Amersfoort. Groot feest dus in het Mondriaanhuis. Deze winter zijn er alvast creatieve workshop voor kleine kunstenaars. Wie weet is je spruit wel een verborgen tekentalent. Het museum zelf is trouwens ook heel leuk voor kids, zeker met de speurtocht erbij.

mondriaanhuis.nl
 

Kwast mee

In Den Haag hangen beroemde schilderijen van Rembrandt en Vermeer. Indrukwekkend natuurlijk, maar het leukste voor de kleintjes is het kinderprogramma. Met rondleidingen en schilderworkshops in de Kunstwerkplaats. En wist je dat kinderen hier gratis naar binnen mogen? Ideaal!

mauritshuis.nl
 

Lees ook
Van schaduwtekenen tot natuurverven: dit zijn de leukste (creatieve) buitenspeeltips >

 

Workshoppie

In Museum Kranenburgh in Bergen worden bergen kinderworkshops gegeven. Dat wordt moeilijk kiezen. Tekenen met een échte illustrator. Je schilderkunsten oefenen. Of met het hele gezin aan de slag. Voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar.

kranenburgh.nl
 

Kinderdrukkerij

Tekenen en schrijven? Dat kan toch al lang met machines? In Drukkerij Museum Meppel sta je met je neus op die oude machines. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum. En mis de kinderdrukkerij niet. Daar is altijd iets te knutselen voor kinderen.

drukkerijmuseum-meppel.nl
 

Tekenen als een pro

Als er iemand écht goed kon tekenen was het wel Vincent van Gogh. Bij Vincents Tekenlokaal in Tilburg leren kinderen ook de kneepjes van het vak. Op twintig digitale tekenschermen ga je hier aan de slag met digitale pen, verf of spuitbus.

vincentstekenlokaal.nl
 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.