De Pyramide van Austerlitz, wat is er allemaal te doen?

10.03.2024 15:01

Er is zoveel keuze uit pretparken waar je samen met je kind naartoe kunt gaan, dat je al snel een aantal over het hoofd ziet. Zoek je nog wat inspiratie? Misschien is een bezoekje aan de Pyramide van Austerlitz iets voor jou. Hier is veel meer te doen dan je zou denken.

Op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug ligt de Pyramide van Austerlitz. Soldaten van het Frans-Bataafse leger hebben in 1804 deze piramide van aarde en gras gebouwd, geïnspireerd op de grote piramide van Gizeh in Egypte. Dit werd later de Pyramide van Austerlitz genoemd door Lodewijk Napoleon, als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte voor zijn overwinning op de Slag om Austerlitz, die in het huidige Tsjechië gestreden werd. Tegenwoordig staat de piramide er nog steeds als monument.

De piramide is niet het enige wat daar te zien is

Deze piramide is tegenwoordig niet meer het enige wat daar te zien is. Er is een hele speeltuin bij gekomen waardoor je kind naast iets leren over de piramide, ook lekker kan spelen. Vanaf 29 maart is het park weer bijna dagelijks geopend. Op dinsdag tot en met vrijdag zijn ze van 10.00 tot 17.00 uur open en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Wat is er allemaal te doen?

Naast de piramide ligt een bosrijke omgeving waar je een lentewandeling kunt maken met de piramide als hoogtepunt. De kinderen kunnen spelen in de uitgebreide speeltuin en het lunapark. In het lunapark zijn een aantal leuke attracties te vinden, zoals de botsauto’s, een zweefmolen, het treintje en nog een aantal andere leuke attracties. Wil je genieten van de lentezon? Dat kan op het grote terras waar je koele drankjes, snacks en diverse maaltijden kunt krijgen.

Lees ook: Duiken maar: Deze vakantieparken hebben de fijnste zwembaden

Entreetickets

Voor een bezoekje hoeft u zeker geen hoge kosten te verwachten. De entreetickets voor de piramide kosten 3,50 euro voor volwassenen en maar 1,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Om in de attracties van het lunapark te mogen moet je muntjes kopen. Eén muntje kost 1,50 euro. Voor zes munten betaal je 7,50 euro en voor maar 14 euro heb je al 12 munten. Over parkeren hoef je je ook geen zorgen te maken, er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Kinderfeestje

Voor kinderfeestjes hebben ze vanaf een groepje van zes kinderen een speciaal arrangement met daarbij een glaasje limonade, een pommes-frites met mayonaise, een snack naar keuze, een softijsje en drie muntjes per kind voor het lunapark. Dit allemaal voor maar 8 euro per kind. Van tevoren reserveren is niet nodig, want aanmelden gaat via het zelfbedieningsrestaurant.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.