Dagje naar Plopsaland? Alles wat je wil weten op een rij

22.03.2024 11:01
Bron: Plopsaland De Panne

In België kent iedereen het, Plopsaland De Panne. Het pretpark waar jong en oud een geweldige dag kunnen beleven en waar je kind zijn grootste helden kan ontmoeten.

Ze zijn weer open. Plopsaland De Panne, met de leukste attracties, shows en events. Bij de naam Plopsaland denk je misschien gelijk aan Kabouter Plop, maar het park is nog veel meer dan dat. Niet alleen jonge kinderen, maar ook zeker oudere kinderen zullen het hier ontzettend naar hun zin hebben. Er zijn attracties en shows voor de allerkleinsten, maar ook stoere achtbanen voor de wat grotere kinderen.

Voor de kleinsten

Kijk je ogen uit op de prachtige bootreis in het Kabouterbos, waar Kabouter Plop en al zijn vriendjes wonen of stap in de meest spectaculaire achtbaan van Europa. Ook Bumba is van de partij en neemt jou mee op wereldreis. Ontmoet Bumba’s vriendjes in Azië, en reis van de warme jungle naar gebieden die vol liggen met sneeuw.

De bloemrijke draaimolen

Duik in de wondere natuurwereld van Maya de Bij en zie de meest prachtige lentebloemen in de bloemrijke draaimolen. Maar let wel op, er komt water van alle kanten. Luister goed naar het liedje om alle waterspatten te ontwijken.

Lees ook: Mondo Verde: van wereldtuinen, tot een dierentuin met attracties

De meest spectaculaire achtbaan van Europa

Juist wat meer behoefte aan stoerdere attracties? Betreed het mysterieuze huis van Anubis en schiet in 2 seconden 34 meter omhoog, met een snelheid van wel 90 kilometer per uur. Of stap in de meest spectaculaire achtbaan van Europa, genaamd The Ride to Happiness by Tomorrowland

Waarom deze achtbaan zo spectaculair is? Het is de allereerste extreem draaiende achtbaan in Europa. Je wordt niet één maar zelfs twee keer gelanceerd en gaat vijf keer ondersteboven met een snelheid van maar liefst 90 kilometer per uur. De achtbaan is bijna een hele kilometer lang en komt op haar hoogste punt wel 35 meter boven de grond uit. Tomorrowland doet er nog een schepje bovenop door er een exclusieve soundtrack aan toe te voegen.

Een stoere viking

Op De grote golf ben jij een stoere viking. In een spannende rit over de scherpe rotsen. Bereik de toppen van de rotsen door de roterende schijf mee te bewegen naar de juiste kant. Of geniet van andere leuke attracties zoals de Bumballoon en de Mega Mindy Jet-ski. 

Lees ook: DippieDoe, het klimparadijs waar je kind kan klimmen en klauteren

Shows

Vanaf 30 maart begint het Studio 100 Festival met daarbij een overvloed aan shows, magische ontmoetingen en het gloednieuwe studio 100 Festival On Wheels. Geschikt voor alle leeftijden. Of beleef de Plop-theatershow tijdens de paasvakantie, het moment waarop je Kabouter Plop in levende lijve kunt ontmoeten.

Entreetickets

Voor een ticket naar Plopsaland De Panne betaal je als volwassenen en voor kinderen boven de één meter lang 48,50 euro. Kinderen tussen de 85 centimeter en één meter lang kunnen voor maar 18 euro al naar binnen. Is je kind kleiner dan dat? Dan mag hij helemaal gratis naar binnen. De prijzen zijn online hetzelfde als aan de kassa.

Wanneer kom jij langs?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.