Op ontdekkingsreis in eigen land in een oud Volkswagenbusje: dít moet je zien

28.07.2020 08:56
busje door het land vakantie

Kan haar het schelen dat je er een houten kont in krijgt. Als het even kan haalt Sonja haar oude Volkswagenbus van stal en zet het met man en kinderen op een toeren.

Zien

Nederland op haar mooist

Bij toeren in een Volkswagenbusje gaat het niet om de bestemming maar om de reis ernaartoe. Vermijd snelwegen en dwaal urenlang over landweggetjes. Er valt hier in Nederland ontzettend veel te zien. Wij wijken vaak af van gebaande paden en rijden juist dat doodlopende weggetje in. Daar stallen we de bus en spreiden een picknickkleed uit. Neem een verrekijker voor de kinderen mee om schaapjes te tellen. Een bijzondere ervaring: samen met je gezin alleen op de wereld.

Doen

Een busje huren

Volkswagenbusjes zijn hot. Organisaties die dag- of weekendtripjes aanbieden met het tot de verbeelding sprekende vervoersmiddel schieten als paddenstoelen uit de grond. Voordeel van een bus huren: de oude motoren zijn vaak vervangen en dus betrouwbaar. De meeste organisaties verhuren de busjes inclusief potten, pannen, beddengoed en handdoeken.

happylittlecamper.nl, retroweekend.nl, oldvolks.nl

Lees ook

8x spelletjes voor op de camping >

 

Eten

Snel, lekker, makkelijk

Culinaire hoogstandjes zijn lastig te realiseren in een Volkswagenbusje. Een ei bakken is al een hele uitdaging op het minuscule ingebouwde gasfornuisje. Vaak flansen we eenvoudige salades en koude pasta’s uit een eenpanscampingkookboek. Ook de barbecue, die weinig ruimte in beslag neemt, doet wonderen. Als we een dagje gaan toeren, nemen we een picknickmand met allerlei lekkernijen, koelbox en kleed mee.

 

Slapen

Op de boerencamping

Meestal slapen we op kleine boerencampings. De kinderen helpen de boer met melken of spelen op het land. Boerderijcampings vind je op veel plekken in Nederland. In het hoogseizoen moet je wel op tijd reserveren – er is vaak maar ruimte voor maximaal vijftien tenten, caravans of campers. Lekker klein, maar daardoor wel grote kans dat het boerenerf vol staat bij een onaangekondigd bezoek.

kamperen-bij-de-boer.com

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Nog meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.