Op een rij: de leukste kabouterpaden in Noord-Brabant

10.07.2020 11:09
kabouterpaden Noord-Brabant Beeld: Shutterstock

Treed in de voetsporen van de kabouters en geniet ondertussen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Dit zijn de leukste kabouterpaden in Noord-Brabant.

Wat is een kabouterpad?

Door heel Nederland zijn verschillende kabouterpaden uitgezet: routes waarbij kinderen houten beeldjes van kabouters volgen en ondertussen verschillende opdrachten uitvoeren.

Bij de meeste wandelingen krijgen kinderen een rode puntmuts en een knapzak met wat lekkers en een pakje drinken. Ook kunnen de wangen natuurlijk rood geschminkt worden, zodat ze er zelf ook uit zien als een echte kabouter. Bij het pakket zit ook een kabouterboek, waar ouders of begeleiders verhalen uit kunnen voorlezen tijdens de route.

De kabouterpaden zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud en variëren in lengte van 500 tot 1500 meter.
 

Ga je een paar dagen naar Noord-Brabant en ben je op zoek naar een leuke wandeling voor het hele gezin? Dan zijn dit daar de leukste kabouterpaden.

 

Landgoed Lievensberg – Bergen op Zoom

Tien grote houten paddenstoelen vormen samen het Kabouterpad bij Landgoed Lievenberg, vlakbij hotel Stayokay in Bergen op Zoom. Voor acht euro huur je een knapzak met puntmutsen, een routebeschrijving, spelletjes, materialen en instructies. Alle deelnemers krijgen na afloop van de wandeling, die 1200 meter lang is, een leuk aandenken. Let op: de knapzak huur je bij Klimbos Brabantse Wal.

Adres startpunt: Boslustweg 1, Bergen op Zoom

 

Boswachterij Sint Anthonis – Sint Anthonis

Deze kabouterwandeling is 1 kilometer lang en begint en eindigt bij restaurant De Heksenboom. Daar kun je dus even bijkomen als alle kaboutersporen zijn gevonden (de route duurt ca. 1,5 uur). Wist je trouwens dat deze bossen tot de leukste natuurpunten van Nederland horen?

Adres startpunt: Bosweg 40, Sint Anthonis
 

Lees ook:
Door deze tips wordt een boswandeling met je kind nog leuker >

Mastbos – Breda

Kabouter Daantje Den wijst je de weg langs de kabouterroute door het Mastbos, vlakbij Breda. De route is 1,5 km lang en onderweg kom je 25 gekleurde kabouters tegen. Bij restaurant De Boschwachter kun je een kaboutermuts afhalen en een kabouterarrangement boeken, met een drankje en een echte kabouterpannenkoek: smullen maar!

Adres startpunt: Huisdreef 4, Breda

 

Natuurcentrum De Maashorst – Nistelrode

Volg de groene paaltjes en vind alle kabouters in het bos. Deze wandeling kan je het hele jaar door doen, want van de kaboutermap bestaan vier versies: voor de lente, zomer, herfst en winter. Oh, en er is bij dit natuurcentrum trouwens nog veel meer leuks te doen, zoals een boskaartenspel en een kleurentocht.

Adres startpunt: Erenakkerstraat 5, Nistelrode
 

Natuurpoort TerSpegelt – Eersel

Het Kabouterpad in Eersel hoort bij Natuurpoort TerSpegelt, één van de vele Brabantse Natuurpoorten (startpunten) die als startpunt dienen om de natuur in te gaan. Je herkent de Natuurpoorten aan een 4 meter hoge sleutel. De opdrachten bij dit Kabouterpad wisselen per seizoen en na afloop kun je lekker drinken bij restaurant De Keizer.

Let op: de knapzak kun je huren bij de receptie van Recreatiepark TerSpegelt.

Adres: Postelseweg 88, Eersel

 

 

Op de hoogte blijven van meer leuke uitjes?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >