Met je kind op vakantie: welke verzekeringen heb je nodig?

21.07.2021 14:22
met kind op vakantie welke verzekeringen Beeld: Getty Images

Ga je op vakantie met je kind, dan wil je natuurlijk geen gedoe. Daarom is het verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Welke soorten je hebt? Dat lees je hier.

Reisverzekering

De naam zegt 't al, hiermee zijn jij, je kind (en je eigendommen) tijdens je vakantie of weekend weg verzekerd. Vaak biedt de basisdekking hulpverlening én dekking voor extra kosten die je moet maken als je bijvoorbeeld ziek wordt of een ongeluk krijgt: van vervoer tot verblijfskosten. Ook schade aan bagage wordt vaak standaard meegenomen.

Wat er precies binnen de verzekering valt, verschilt per aanbieder en soort verzekering. En natuurlijk kun je je reisverzekering altijd uitbreiden met aanvullende dekkingen. 

 

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je je geld (geheel of gedeeltelijk) terugkrijgt als je onverwachts niet op reis kunt. Hij wordt door veel mensen nog weleens vergeten, maar met een kind is het wel verstandig om er een af te sluiten – bijvoorbeeld als-ie niet mag vliegen omdat hij waterpokken heeft of plotseling ziek wordt. 

 

Lees ook:

Dit zijn de leukste koffers voor kinderen >

 

Kortlopende of doorlopende verzekering? 

Je kunt een reisverzekering en annuleringsverzekering kortlopend of doorlopend afsluiten. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie met je gezin? Dan is de doorlopende verzekering vaak het voordeligst. Als je een enkele keer kort op reis gaat, dan is een kortlopende verzekering misschien interessanter.

Tip van Independer: woon je samen of heb je meerdere kinderen? Dan is de doorlopende reisverzekering vaak al bij tien reisdagen per jaar voordeliger dan een kortlopende verzekering die je per vakantie afsluit.

 

Zijn kinderen automatisch meeverzekerd?

Het is goed om te weten dat kinderen in de meeste gevallen niet automatisch zijn meeverzekerd op je reisverzekering. Wil je je kind bijschrijven, dan moet je dit even melden bij je verzekeraar.

 

Kosten voor je kind

Vaak zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd. Bij oudere kinderen moet je (bij een kortlopende verzekering) vaak wél bijbetalen. Heb je een doorlopende verzekering, dan worden oudere kinderen in de meeste gevallen gratis meeverzekerd, mits ze bij je in huis wonen.

 

Bron: Geld.nlANWB & Independer

 

 

Meer Kek Mama lezen? Neem nu een abonnement en profiteer van de leukste aanbiedingen.