Even afkoelen: met deze wateruitjes kom je de zomer wel door

07.07.2023 15:28
wateruitjes zomer Beeld: Getty Images

Pootjebaden, baantjes trekken of roetsjen van een waterglijbaan. Hittegolf of niet, op deze fijne plekjes vind je altijd verkoeling.

Hemeltjelief

Roetsj van de bootjesglijbaan, schommel 360 graden in het rond, duik in het strandbad of zoek fossielen in het zand. En voor wie benieuwd is hoe het park er van bovenaf uitziet: beklim de 15 meter hoge klimberg Hemelaya. Je snapt waar BillyBird Hemelrijk haar naam aan te danken heeft.

Mooi meer

Op een warme zomerdag voelt het Henschotermeer haast on-Nederlands. Echt een idyllisch plekje in de bossen, dit zwemmeer in Woudenberg. Met een klimtoestel in het water, speelweiden en -heuvels en een gezellig strandtentje met terras.

Ik zie zand

Zanzibar, maar dan anders. ZandZieBar is het avontureneiland van Strandpark Slijk-Ewijk, vlak bij Valburg en Landgoed Loenen. Zie je kinderen hier maar eens weg te krijgen. Veel te leuk om te spelen op het speelschip, de hangbrug of het trekpontje. En een ideale plek om te zwemmen, windsurfen, wandelen of chillen op de ruime ligweides en het zandstrand.

Wie houdt het droog?

De speeltoestellen staan hier half op het zandstrand en half in de Milligerplas. De vraag is dus of de kinderen de voetjes drooghouden, op de waterspeelplaats aan de rand van de Zwolse wijk Stadshagen. Erg fijn: er zijn voldoende gratis parkeerplekken én toiletten. Neem zelf een picknickmand mee of bestel een lekkere lunch bij het gezellige Grand Café Milligers.

Spetteren en sporten

Een zomerse dag bij Batenstein-Buiten in Woerden is een feestje. Alleen al door de waterspeeltuin met verwarmd water. Tel daar de midgetgolfbaan, klim- en klauterplaats, airtrampoline en zandspeelplaats bij op en je weet waar je wil zijn als de zon brandt.

Nog veel meer toffe zwem- en wateruitjes voor kinderen zijn te vinden op kidsproof.nl.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.