Met deze uitjes vliegt januari voorbij

14.01.2020 13:16
uitjes januari kinderen Beeld: Shutterstock

Regen, wind en snel donker: januari is niet de leukste tijd van het jaar om erop uit te gaan. Maar met deze winteruitjes vliegt de maand voorbij.

IJsbeeldenfestival – Zwolle

Loop via dinosaurussen en het oude Egypte naar de Middeleeuwen en eindig bij de Industriële Revolutie: in Zwolle kun je het werk zien van maar liefst veertig professionele sneeuw- en ijskunstenaars. Thema dit jaar: Planet Ice.

Wanneer: t/m 1 maart 2020
 

Vakantiebeurs – Utrecht

Terwijl jij uitzoekt naar welke zonnige, kindvriendelijke bestemming jullie vakantie dit jaar gaat – wist je al dat een verre reis maken dé trend is van 2020? – vermaakt de kleine zich op de Vakantiebeurs met allerlei leuke activiteiten. Zo kan hij gamen, knutselen, is er een minidisco en kan hij alvast dansjes leren van het animatieteam.

Wanneer: 16 t/m 19 januari 2020
 

Lees ook:
4x leuke winterapps voor je kind >

 

Light Festival – Amsterdam

Maak een rondvaart in onze hoofdstad en geniet van de mooiste lichtinstallaties die deze maand in de binnenstad zijn neergezet door allerlei kunstenaars. Het thema van dit jaar is Disrupt (ontregelen). Daarna eet je natuurlijk een lekker portie poffertjes of een pannenkoek: check hier de lekkerste pannenkoekenrestaurants in Amsterdam.

Wanneer: t/m 19 januari
 

Openluchtmuseum – Arnhem

Roetsj van de sleebaan, bak brood op het Kindererf en luister naar de midwinterhoornblazers. Tot 19 januari kun je genieten van deze en meer winterse activiteiten in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Wanneer: t/m 19 januari
 

Sportiom – Den Bosch

Bind je schaatsen onder voor een leuk avontuur bij Sportiom Den Bosch, want daar vind je namelijk niet zomaar een schaatsbaan: schaats een berg op, door grotten heen, en dan weer naar beneden. Daarna kun je in het complex lekker een warme duik nemen en alle glijbanen afgaan. Een heerlijke dagje uit voor de winter, dus.

Wanneer: de hele winter, check hier de openingstijden

 

Nog meer uittips? Volg ons op Facebook en Instagram.