Londen met kinderen? Dit zijn de leukste tips

15.07.2019 08:02
Londen met kinderen

Toen Bernice Nikijuluw na jaren weer eens in Londen was, dit keer met man en zoon, ontving de stad haar met open armen.

Zien

De leukste musea
De musea in Londen zijn gratis (speciale exposities niet) en het zijn er zo veel dat het moeilijk kiezen is. Mijn favoriet: het Sir John Soane’s Museum, het tot de nok toe volgestouwde huis van de architect en verzamelaar die er rond 1800 woonde. Je stapt terug in de tijd.
soane.org
 

Trusten Dino
Als je toch in de museumsfeer bent: geweldig is het maandelijkse Dino Snores in het Natural History Museum. Na een spannende zaklamptour kunnen ouders en kinderen in het museum slapen, tussen de dinosaurusskeletten. Wel ruim van tevoren reserveren.
nhm.ac.uk
 

Ab Fab
Toppunt van Britsheid is de afternoon tea. Voor kleine en grote fashionista’s is er de Prêt-à-Portea in The Berkeley. Niet goedkoop, wel top.
the-berkeley.co.uk
 

Hamleys
De grootste en mooiste speelgoedwinkel van Londen: Hamleys. Je vindt er zelfs de corgi’s van de Queen.
hamleys.com

Doen

Naar de markt
Markten zijn de beste plekken om het buurtgevoel op te snuiven, koopjes te spotten en fantastische streetfood te proeven. Mijn favoriet: Portobello, vooral het laatste gedeelte voorbij de Westway Flyover. Achter de kraampjes vind je leuke tweedehands winkels en trendy cafeetjes.
Metro: Ladbroke Grove, dan vermijd je de mensenmassa’s.

Schaatsen bij de Tower
Rond kerst in Londen? Er zijn ijsbanen op de mooiste plekken: de Tower of London, Somerset House, Hyde Park, het Natural History Museum of the London Eye. Reserveer tickets via internet.
 

Met de bus
Je hoeft niet per se een London Sightseeing bus te pakken om de highlights te zien. Bus 11 (Victoria Station) passeert Big Ben, Downing Street, Trafalgar Square en St. Paul’s cathedral. In bus 15 (Charing Cross) kom je langs Fleet Street, St. Paul’s, de Tower of London en Tower Bridge. Veel goedkoper en in de dubbeldekkers kun je bovenin zitten voor een top uitzicht.
 

Rondje met de tube
Neem de tube naar Camden Town, bezoek de markt bij Camden Lock en wandel langs Regent’s Canal naar Little Venice. Daar kun je de Waterbus terug nemen (vaart ’s winters alleen in het weekend). Of de metro natuurlijk.
londonwaterbus.co.uk

Lees ook
14x kindvriendelijke hotels in het buitenland >

Eten

In Chinatown
Vriendelijke service hoef je er niet te verwachten (‘You sit here’), maar eten in Chinatown is een must. Ook moeilijke eters vinden het leuk om zelf wraps te rollen van crispy duck. En het is allemaal even verrukkelijk.
 

Op naar de Japanner
Misato is een onooglijk Japans restaurantje maar zeer populair vanwege het goede, verse eten voor weinig geld. Harvey dacht dat hij in de hemel was beland toen hij zijn Bento Box vol sushi voorgeschoteld kreeg.
11 Wardour Street
misato.has.restaurant

Tentje zonder naam
Een restaurantje zonder naam, maar met een uitstekende reputatie. Terecht, want heerlijk eten (modern British), niet al te duur en erg gezellig.
10greekstreet.com
 

Slapen

Boven het café
Londen is duur. Heb je een beperkt budget, dan zou je huizenruil kunnen overwegen. Een appartement huren is bijna altijd voordeliger dan een hotelkamer, vooral voor een gezin. Dat kan bijvoorbeeld via airbnb.com. Kijk ook eens op sawdays.co.uk. Klik op ‘children welcome’ voor een selectie van bijzondere hotels, B&B’s en appartementen waar kinderen ook welkom zijn. Zo is daar The Garret in Earl’s Court, een gezellige en comfortabele etage voor vier personen boven het beroemde café The Troubadour.
troubadourlondon.com/book-a-room
 

In een schoenendoos
De hippe keten The Hoxton opende onlangs een hotel in Amsterdam, maar bestaat al sinds 2006 in Shoreditch (the place to be) en nu ook in Holborn (lekker centraal). Allerlei prijsklassen, van Shoebox tot Roomy en voor lekker eten hoef je niet eens het pand uit.
thehoxton.com

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

 

Nog meer vakantietips? Volg ons op Facebook en Instagram.