kindvriendelijke hotels buitenland

Van een Hello Kitty-kamer en speelgoedparadijs tot slapen in een boomhut of sprookjeskasteel: neem je kind mee naar een van deze kindvriendelijke hotels en jullie willen nooit meer weg.

Georgian House Hotel **** - Londen

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

Hemelbedden met rood fluweel, zwevende trappen, uilen, flesjes toverdrank, bezems, verzegelde brieven en zelfs pantoffels met het logo van Hogwarts erop: fans van Harry Potter zouden er alles voor overhebben om te mogen logeren in het Georgian House Hotel in Londen. De afdeling van Gryffindor op Hogwarts is zo goed nagemaakt, dat je bij de ingang bijna vanzelf 'Arresto momentum!' roept.

 

Bogatyr **** - Rusland

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

In hotel Bogatyr naast Sochi Park doen ze er alles aan om sprookjes te laten uitkomen - en lang te laten duren. Geloof ons: jouw kind wil hier voor altijd blijven.
 

Lees ook
7x kindvriendelijke hotels in Nederland >

 

Hotel del Juguete **** - Spanje

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

Ibi, een klein plaatsje in Alicante, staat bekend om het plaatselijke Speelgoedmuseum. Hier mag je van alles aanraken, kopen en mee naar huis nemen: van stoomtreinen met rails tot speelgoednaaimachines. Op drie minuten lopen van het museum staat het viersterrenhotel Hotel Del Juguete, waar je in elke kamer onbeperkt toegang hebt tot speelgoed. Je slaapt tussen tekenfilmfiguren en knuffels en in de badkamer geeft een robot je een handdoek aan.

 

Wanderlust **** - Singapore

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

In hotel Wanderlust  ga je een paar nachten onder water met een gele onderzeeër of verblijf je in een boomhutkamer. Nog hoger? Kies dan voor een astronautenkamer met sterren, een ruimteraket en knuffels van humanoïden.

 

Legoland Windsor Resort Hotel *** - Windsor

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

Is je kind Legogek? Dan is dit hotel een paradijs. De kamers sluiten helemaal aan bij de rest van Legoland: in de badkamer vind je een legoschorpioen op de muur en kinderen die verblijven in de kajuit van een piratenschip slapen in zo'n bed.

 

Dog Bark Park Inn - Cottonwood, Idaho, VS

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

In Idaho staat al een jaar of 10 een hondenhotel waar de kamers volledig in het teken van honden staan. Het idee komt van een kunstenaarsechtpaar. Eerst heette hun eigen atelier aan huis alleen Dog Bark Park, maar daarna besloot het stel ook een uniek hotel te openen in de vorm van een enorme puppy. 

 

Disneyland® Hotel ***** - Parijs

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

In Disneyland Parijs en in het vijfsterrenhotel naast het pretpark krijg je het gevoel dat je in je favoriete animatiefilm bent terechtgekomen. Op je bed staat het kasteel van Disney en bij het ontbijt kun je Mickey Mouse, Goofy, Donald Duck en Woody Woodpecker tegenkomen.

 

V8 Hotel Motorworld Region **** - Stuttgart

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

Een droom voor snelheidsduivels, want waar kun je nou slapen in een glanzende limousine, een racemonster of een ouderwetse cabrio? De kamers worden verlicht door koplampen en je spullen ruim je op in een tankzuil.

 

Universal's Loews Portofino Bay Hotel ***** - Orlando, Florida, VS

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

In het luxe hotel naast Universal Orlando Resort hebben de gewone kamers een elegante, klassieke stijl, maar de kinderkamers staan helemaal in het teken van de attracties. Een 'Verschrikkelijke ikke'-kamer heeft een geheime deur tussen de ouderslaapkamer en die van de kinderen. Langs de muren klimmen gele wezentjes en kinderen slapen in bedden in de vorm van een raket, net als Margo, Edith en Agnes uit de film.

 

Grand Hi Lai Hotel ***** - Kaohsiung, Taiwan

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

Als je kind de wereld altijd door een roze bril bekijkt, zul je 'm nog maar moeilijk meekrijgen uit de Hello Kitty-kamer in hotel Grand Hi Lai in Taiwan. Want alles, werkelijk alles is hier roze.

 

Sol Milanos Pingüinos *** - Menorca, Spanje

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

Wil je weten hoe het is om te leven als holbewoner? Kom overnachten in de grot van de Flintstones op Menorca. Kinderen kunnen hier hun energie kwijt en jullie hebben de tijd om op te laden.

 

Treehouse Point - Issaquah, Washington, VS

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

Wie heeft er als kind niet van gedroomd om in een houten boomhut te wonen? In hotel Treehouse Point, op een half uur rijden van Seattle, kunnen (oudere) kinderen in bed kruipen via takken en hangbruggen en 's morgens vanuit het raam neerkijken op vogelnestjes.

 

Swissôtel ***** - Sydney, Australië

kindvriendelijke hotels
kindvriendelijke hotels

In het Australische hotel Swissôtel kunnen kinderen verblijven in een eigen kamer bomvol speelgoed. Aan elke leeftijd is gedacht: van speeltenten tot knuffels en van speelgoedlocomotiefjes tot tablets met Angry Birds erop.

 

Bambu Indah *** - Ubud, Bali, Indonesië

hotels voor kinderen
hotels voor kinderen

Een aquarium in je kamer is ook maar saai. Daarom zwemmen de vissen in hotel Bambu Indah gewoon onder je voeten door. En het 'normale' uitzicht mag er ook zijn: je kijkt uit op de rivier de Ayung, een Hindoestaanse tempel, het vulkanische Batukau-gebergte en rijstvelden.

 

Bron: Skyscanner

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >