Van trotse tijgers tot kriebelvisjes: dit zijn de leukste dierenuitjes deze zomer

01.07.2023 23:11
zomeruitjes dieren Beeld: Getty Images

Echte dierenvriend in huis? Met deze zomerse dierenuitjes doe je je kind een groot plezier.

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor gezinsuitjes, vind je nog veel meer leuke eropuit-tips voor deze zomermaanden.

Rijk aan dieren

Kleinschalig, maar rijk aan dieren. Van kleine pinguïns tot grote neushoorns en van trotse tijgers tot kriebelvisjes; in Dierenrijk in Mierlo wonen ze allemaal. Met veel speelvoorzieningen is deze dierentuin een fijne plek voor peuters.

Bezoek Binky

Op de boerderij van het Kinderparadijs Malkenschoten woont het vrolijke varken Binky. Hij heeft veel dierenvriendjes om mee te knuffelen. In zijn theatershow leer je waar groente vandaan komt, hoe je kaas maakt en waar kleine beestjes goed voor zijn. Neem ook een kijkje bij het verkeerspark, de waterfietsen, het trekvlot, de midgetgolf of het waterparcours.

Dinoshow

Op de bunkerstrip van Vliegveld Twente in Enschede zijn de dino’s verre van uitgestorven. Je komt ze tegen op het avonturenpad en in de theatershow van Professor Opa Diffeloor. Hij vertelt je alles over zijn wens om dino’s terug op aarde te brengen. Tip: laat je nette kleding thuis.

Na sluitingstijd

Wat doen dieren eigenlijk in het park na sluitingstijd? Dit is je kans om het met eigen ogen te zien. Tijdens de Artis ZOOmeravonden – van 8 juli t/m 2 september – zie je de dierentuin van onze hoofdstad in een ander licht. Wandel over het blotevoetenpad, proef van de eetbare tuin en geniet van livemuziek of een picknick in het gras.

Fladderen

In Vlindertuin Philodila in Rosmalen fladderen de vlinders je om de oren. De tuin is opgericht door Phil, die je graag alles vertelt over eitjes, rupsen, poppen en vlinders. Toegang is gratis, vrijwillige donaties zijn welkom voor nieuwe coconnetjes en een toekomstige kas.

Brutale aapjes

Sommige dieren in Dierentuin Hoenderdaell zijn niet zo verlegen. Misschien springt er een Maki op je schouder of komt een alpaca even kennismaken. Bijzonder om de dieren zo dichtbij mee te maken. De vogeldemonstratie is ook een aanrader.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.