Even de hypothese testen, mama: de leukste uitjes voor mini-professoren

06.07.2023 15:10
leuke proefjes thuis doen met kinderen Beeld: Shutterstock

Wie weet zit de nieuwste Einstein wel bij jou thuis op de bank. Bij deze uitjes experimenteert jouw mini-professor er in ieder geval lekker op los.

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor gezinsuitjes, vind je nog veel meer leuke eropuit-tips voor deze zomermaanden.

Nieuwsgierige aagjes

Creativiteit, lef en doorzettingsvermogen: dat is waar het in de wetenschap én in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden om draait. Hier ga je op ontdekkingsreis in de Gouden Eeuw, kijk je als arts door de allereerste stethoscoop en stap je in de wereld van een ingenieur. Ook de wetenschappelijke waterspeeltuin wil je niet missen.

Terrasje pakken

Denk je aan NEMO, dan denk je aan experimenteren. Hier mogen kinderen de installaties van openluchttentoonstelling Energetica zelf bedienen. Ontdek alles over wind, water, zon en het opwekken van duurzame energie. En het prachtige uitzicht dat je hierbij hebt over Amsterdam is een hele fijne bijkomstigheid.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.