Lekker samen weg: de fijnste hotels met je partner

21.07.2021 07:36
overnachtingen hotel partner samen weg Beeld: Getty Images

Hoog tijd voor een weekend weg zonder de kinderen? Wij hebben alvast de meest bijzondere en romantische hotels voor je uitgezocht. Enjoy!

1. Sterren kijken

Midden op het Twentse boerenland kun je slapen in een sterrenkubus, een vierkant houten huisje dat van alle gemakken is voorzien. Het heeft een transparant koepeldak, zo kun je ’s nachts lekker staren naar de sterren. Vanaf € 75 per nacht.
 

2. Hier is het fijn

Lekker eten, uitgebreid shoppen of gewoon een beetje door de stad slenteren. Er is altijd wel een goed excuus om naar Maastricht te gaan. En als je er dan toch bent, kun je er net zo goed een nachtje blijven slapen. Het Kaboom Hotel is superleuk ingericht en nog low-budget ook: je slaapt er al vanaf € 39 per nacht.
 

3. Hutje in Amsterdam

Wil je een low budget weekendje Amsterdam boeken, huur dan een cabine in de Cityhub. Dat is een hostel naast De Hallen in Oud-West, waar je een kamer krijgt met een groot dubbel bed, douche en wifi. Schoon, comfortabel en je krijgt meteen toegang tot een app die je langs de leukste plekken van de hoofdstad loodst. Vanaf €50 voor twee personen.
 

Lees ook
11x de leukste natuurhuisjes met kinderen >

 

4. Oesters op het wad

In Badhotel Bruin op Vlieland kun je slapen, eten in restaurant Bravoureén buiten dineren. Dan worden de oesters vers van het wad geserveerd. Inclusief regenlaarzen, dekens, driegangenmenu, bubbels en wijn kost je dat € 275 voor 2 personen. Duur, maar voor een speciale gelegenheid trekken we graag de knip.
 

5. Nachtje op school

In de St. Maartenslaan in Maastricht vestigde zich in 1911 de eerste ambachtsschool, en dat zie je nog een beetje terug in het interieur van het St. Martenslane Hotel. De kamers zijn royaal, de bedden zacht en snacks en drankjes trek je zo uit de muur. En dat allemaal vanaf € 58 per kamer per nacht.
 

6. Ik kies Le Matin

In Rosier 10 in Antwerpen heet elke kamer naar een ander dagdeel: dus je slaapt in Le Matin, Le Midi, Le Soir of La Nuit. De kamers zijn beeldschoon ingericht en het hotel is op steenworp afstand van het historische centrum. Als je langer blijft, kun je ook een appartement huren. Vanaf € 90 per nacht.
 

7. We eten op het dak

De hippe hotels van 25Hours vind je in toffe steden als Berlijn, Zurich en Wenen. Bikini Berlin ligt in het indrukwekkende Bikini Haus-gebouw naast de Berlijnse Zoo. Op het dak kun je heerlijk eten en heb je een 360-graden uitzicht over de stad. Vanaf € 140 per nacht.
 

Lees ook:
De meest romantische films >

 

8. 1001-nachten

In dit ecologische huisje kun je romantisch overnachten. Je verblijft in Schagerbrug, in de kop van Noord-Holland: tussen Schagen en Callantsoog. Het huis is gemaakt van boomstammen van het landgoed en van binnen bekleed met schapenwol. Door de Perzische kleden, mozaïek lampen en een bijzonder hemelbed lijkt het net alsof je even in het verre Oosten vertoeft. Vanaf € 75 per nacht.
 

9. Slapen op het water

Overnachten op het water? Met de vakantieboot Frederiek, een klassieke platbodem van 8,5 meter, kun je vanaf Schermerringvaart opstappen en varen over het water naar Alkmaar of Amsterdam. Er zijn vier slaapplaatsen. Al in een half uurtje vaar je naar verschillende havens en kan je aanmeren voor ontbijt, lunch, diner of douche. Handig: voor deze boot heb je geen vaarbewijs nodig. Vanaf € 120 per nacht.
 

10. Tiny Houses

De huisjes zijn geschikt voor 2 personen en er is eventueel ruimte voor 2 logees. De Tiny Houses staan in DroomPark Bad Hoophuizen en liggen middenin de Veluwse natuur en direct aan het Veluwemeer. Het strand is op loopafstand. Vanaf € 199 voor een weekend.
 

11. The Roosevelt hotel

Slapen in een standaard hotelkamer kennen ze hier niet, want namelijk iedere kamer is anders. Het interieur voor elke kamer is speciaal ontworpen: kamers met warme kleuren, suites met naturel tinten, hoge plafonds en houten vloeren. Het hotel ligt in het centrum van Middelburg. Vanaf € 94 per nacht.
 

12. Landgoed Duin & Kruidberg

Verscholen tussen eeuwenoude bomen en omringd door Nationaal Park Zuid Kennemerland ligt nabij Amsterdam en Haarlem Landgoed Duin & Kruidberg. Met unieke hotelkamers, fijne bedden én restaurant met een Michelinster. Vanaf € 123 per nacht.
 

Lees ook:
Zo boek je goedkoop een weekendje weg >

 

13. SS Rotterdam

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, heeft de SS Rotterdam al veel kilometers gemaakt, maar tegenwoordig ligt het schip permanent aangemeerd in de haven van Rotterdam. Waar je overigens ook heerlijk kunt eten en slapen. Een soort love boat dus, maar dan anders ;). Vanaf € 112 per nacht.
 

14. Inntel Amsterdam Zaandam

Overnachten in een stapel kleurrijke Zaanse huisjes? Kan gewoon bij Inntel Amsterdam Zaandam. De kamers zijn fantastisch ingericht en gedecoreerd met typische elementen uit de Zaanstreek. Jullie hebben vrij toegang tot het zwembad, de Finse sauna en het Turks stoombad. Of boek een ontspannende massage. Vanaf € 73 per nacht.
 

15. Vorstelijk logeren

Verblijf in het mooie Sauerland in het prachtige 4-sterren Welcome Hotel, in een oud slot waar ooit Koningin Emma geboren is. Er is een uitgebreid beauty- en wellnesscenter, maar ook in de omgeving is van alles te doen: wandel door de parken, langs de Edersee of bezoek het Middeleeuwse Korbach. Vanaf € 89 per persoon per 2 nachten.
 

16. Oud landgoed

Tussen de eeuwenoude bomen in een prachtig park in Vught vind je Landgoed Huize Bergen: een landhuis uit 1916. Op tien minuten wandelen bereik je het gezellige centrum van Vught, of pak één van de hotelfietsen en trap naar Den Bosch. Vanaf € 79 per persoon per 2 nachten.

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >