Lekker een paar uurtjes bewegen in deze 7 binnenspeeltuinen

13.09.2022 15:45
binnenspeeltuinen uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Klimmen, klauteren en vooral lekker veel energie kwijt raken. Bij deze binnenspeeltuinen zit je vast wel goed. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Schat, ik ben naar het eiland

Zet de koers maar uit naar Voorthuizen. In de enorme binnenspeeltuin van SchatEiland Zeumeren wacht een piratenavontuur. Kleine piraatjes kunnen hier goudzoeken, schatgraven, klimmen in de onderwaterwereld, balanceren over de eilanden en nog véél meer.

schateiland-zeumeren.nl

Actie in de taxi

Hier raken kinderen hun energie wel kwijt. Speelbos Joure in Friesland is goed voor een paar uur klimmen, springen, gamen en rennen. Met een ballen vulkaan, springkussen, spookhuis, doolhof en peutereiland. Te veel om op te noemen. De koffie en limo staat in ieder geval klaar op het bosterras.

speelbosjoure.nl

Bak met ballen

Een duikje nemen in de ballenbak of alle hoeken van de speeltoren verkennen. Voor kleine dondersteentjes is er bij Spelekids in Loosdrecht genoeg te doen. En met de gratis wifi kun jij ondertussen je volgende vakantie boeken of een paar uurtjes werken.

spelekids.nl

Speeltripje

Ga je mee op stedentrip naar Speelstad? De Bubbeljungle in Leiderdorp is een echte speeltuindroom. Er zijn stoere Bubbelcars om in rond te rijden. Maar ook klimmen, springen en glijden kan hier in overvloed. Tip: check ook het spannende klimparcours, lasergamen in het riool én minigolf in the dark.

bubbeljungle.nl

Lees ook
29x leuke binnenspeeltuinen voor kinderen >

Kattenkwaad

Gooi alle huisregels maar uit het raam. In het Huis in de Heuvel van Plaswijckpark mag alles wat je thuis niet mag. Op het (trampoline)bed springen. En kliederen met badschuim. Er staat een boel kattenkwaad op het programma. En met mooi weer is ook in het buitengedeelte van dit Rotterdamse park een heleboel te zien en te doen.

plaswijckpark.nl

 

Tijd vliegt

Van een spannend touwenparcours tot een freefall glijbaan in de boerenspeelschuur. Klok’uus in Zeeland is zo’n plek waar kinderen zich uuuuren vermaken. En jij? Er is een fijn restaurant waar je een warm drankje of lekker hapje krijgt voorgeschoteld.

klokuus.com

6e verdieping

Vroeger stond deze voormalige boerderij helemaal in het teken van witlof. Niet de grootste hit bij kinderen. Gelukkig is het middelpunt van De Belhamel nu een klimtoren van wel 6 verdiepingen. Zo, daar kan je wel wat mee! Verder is er een supergroot springkussen, een draaimolen en een mega buitenspeeltuin.

de-belhamel.nl

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.