Hotspots voor moeders in Leiden: deze verborgen parels wil je ontdekken

21.01.2024 12:28
hotspots moeders leiden Bron: Unsplash

Leiden, de sleutelstad, wordt ook weleens klein-Amsterdam genoemd, niet onterecht als je het ons vraagt. De studentenstad met leuke grachtjes en veel authentieke winkeltjes ademt een gezellige sfeer én is ook nog eens centraal gelegen tussen Den Haag en Amsterdam.

Hebben we je enthousiast gemaakt voor een middagje Leiden met de kids? Dan wil je deze hotspots zeker niet overslaan.

Hotspots in Leiden voor moeders

Leiden is niet enorm groot en veel van onderstaande plekjes kun je uitstekend met elkaar combineren.

Winkelen met kinderen in Leiden

Leiden kent veel leuke en unieke winkels voor speelgoed en kinderkleding. Een paar van onze favorieten die je zeker moet bezoeken zijn:

  • Tokkelientje: een geweldige kledingwinkel met te gekke merken zoals Bobo Choses, Sproet & Sprout en 1+ in the family.
  • Kleine planeet is een winkel én familiecafé in één. Je koopt er prachtig duurzaam speelgoed (en ook wat kleding) van merken als Grapat en Grimms.
  • Bengels speelgoed is écht een verborgen pareltje. Goed verstopt en propvol met prachtig, origineel speelgoed voor jong en oud. Een bezoekje waard!
  • Kinderwinkel Lilá is een gezellige winkel, gespecialiseerd in speelgoed van goede kwaliteit. Je vindt hier overwegend speelgoed gemaakt van hout, textiel of hoogwaardig kunststof.
  • Jeugdboekhandel Silvester is dé plek om een prachtig kinderboek te scoren. Je wordt hier altijd vriendelijk geholpen en de sfeer is heel knus.

Eten en drinken met kinderen in Leiden

Tijd om te lunchen? Dat doe je hier:

  • Kleine planeet is zoals hierboven al vermeld een gezellig familiecafé. Kinderen kunnen hier lekker spelen terwijl jij geniet van een lekker taartje of een goede lunch.
  • De tuin van de Smid ligt net buiten het centrum, maar is een hele fijne kindvriendelijke plek om wat te eten of drinken. Op het terrein zijn ook allerlei dieren te vinden, leuk voor kleine dierenvriendjes dus.

Zien en doen met kinderen in Leiden

In Leiden zijn enorm veel leuke dingen te doen met kinderen. Dit zijn onze favorieten:

  • Naturalis is waarschijnlijk het bekendste museum van Leiden. Je leert hier alles over de wereld, dieren en de natuur. Zeker een aanrader.
  • Het Rijksmuseum voor Oudheden is leuk voor de wat oudere kids. Dit is het nationale archeologiemuseum van Nederland. 
  • Bij Corpus maak je samen met je kind een reis door het menselijk lichaam. Heel interessant, wel vooral voor de wat oudere kinderen.
  • De burcht van Leiden ligt midden in het centrum en is gratis te beklimmen. Leuk om tussen het winkelen door te doen!
  • Het houdt niet op met de leuke musea in Leiden. Het museum van Volkenkunde is een van de oudste volkenkundige musea ter wereld en heel leerzaam.
  • De Hortus Botanicus van Leiden ligt aan de rand van het centrum en in ongeveer tien minuten wandel je naar deze tuin toe. Het is de oudste botanische tuin van Nederland. Let op: je betaalt hier wel entree.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.