Lammetjesdagen 2020: hier moet je zijn

27.02.2020 10:36
lammetjesdagen Beeld: Shutterstock

Lammetjes zijn altijd leuk om te zien, en voor je kind worden er op veel boerderijen allerlei activiteiten georganiseerd. Daarom dit fijne lijstje met de leukste plekken om de lammetjes van 2020 te bewonderen.

Schaapskooi Lemelerberg – Giethmen

Met tientallen lammetjes, boerenkraampjes, knutselspullen én livemuziek is het een gezellige boel bij deze schaapskooi in Overijssel. Je betaalt een klein bedrag van € 3, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Datum: 28 maart 2020
 

Schapedrift – Ermelo

Deze schaapskooi is één van de grootste in Gelderland en huisvest maar liefst 300 schapen. Via een looproute kun je door de schaapskooi wandelen en de lammetjes bewonderen. Verder is er een draaimolen en speeltuin én kun je je laten schminken en wol vilten in de knutseltent. Afijn, hier ben je wel een middagje zoet. Toegang is gratis.

Datum: 28 maart 2020
 

Holec Holsteins – Soest

Bij deze familieboerderij organiseren ze verschillende Lammetjesdagen met allerlei soorten activiteiten tegen een kleine vergoeding. Bezoek de stal met de melkrobot, maak een rit in een huifkar of leef je uit op de springkussens. En ja, de lammetjes een knuffel geven kan natuurlijk ook. Entree kost € 7,50 (kinderen tot 3 jaar gratis), inclusief drinken en wat lekkers.  

Data: 29 maart, 5 april, 13 april, 19 april. 
 

Schaapskooi Hoog Buurlo – Veluwe

Ga je een dagje naar de Veluwe met je kinderen, sla dan de schaapskooi Hoog Buurlo niet over. Het zijn er zelfs twee en er lopen allerlei Veluwse heideschapen rond met hun kleintjes.
 

Schaapskooi Stroothuizen – Denekamp

Op deze Lammetjesdag kun je de dieren niet alleen voeren en knuffelen, maar ook genieten van streekproducten op de boerenmarkt. Voor kinderen is er een speeltuin met glijbaan en een blote-voeten-pad.

Datum: 19 april 2020
 

Boerderij ’t Geertje – Zoeterwoude

Geen gewone lammetjes, maar geiten lammetjes kom je tegen op deze boerderij in Zuid-Holland. Je kunt speciale melkflesjes kopen en de dieren zelf voeren. Hebben ze genoeg gehad? Dan kun je op een echte trekker zitten, ponyrijden en bij mooi weer een bootje huren.
 

 

 

Meer uittips? Volg ons op Facebook.