Keulen met kinderen: dit is er te zien en te doen

04.04.2019 13:28
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Drie uurtjes in de auto en je bent al in Keulen: winkelstad bij uitstek. Maar voor kinderen is het ook een geweldig leuke stad. Wil je weten wat er te doen is voor kinderen? Lees verder.

Keulen is de vierde grootste stad van Duitsland en ligt aan de Rijn in Noordrijn-Westfalen. Vanuit de Randstad is het minder dan drie uur rijden en pak je de trein, dan ben je vanuit Amsterdam en Schiphol met een rechtstreekse verbinding nog sneller in de stad. Vanuit het Centraal Station loop je zo het centrum in.

 

Winkelen

Om te beginnen is Keulen één van de Duitse steden waar je uren kunt shoppen. Beroemde winkelstraten zijn de Hohe Strasse (tip voor kinderen: de grote LEGO winkel) en de Schildergasse waar je de internationale ketens vindt. Ook het grote warenhuis Galeria Kaufhof zit hier, met een enorme speelgoedafdeling.  

Voor exclusieve merken ga je naar de Mittelstrasse, vlakbij de Neumarkt. Wie juist koopjes wil scoren kan terecht in de wijk Ehrenfeld aan de rand van de binnenstad.  

Ben je in december in Keulen? Dan is de stad prachtig versierd in kerstsfeer en is het heerlijk struinen op de vele kerstmarkten. Voor kinderen zijn op veel markten draaimolens en worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

 

Lees ook:
5x bijzondere Italiaanse steden >

 

Chocolademuseum

Hoe maak je van een cacaoboon een lekkere reep chocola? En wie bracht de cacaobonen voor het eerst naar Europa? Je leert het allemaal in het Chocolademuseum in Keulen, één van de bekendste musea van heel Duitsland. Leuk voor kinderen is de enorme chocoladefontein en je kunt natuurlijk de lekkerste chocoladesmaken proeven en kopen in de shop.

 

Dierentuin

Apen, olifanten, nijlpaarden, leeuwen: je vindt ze allemaal in de Kölner Zoo. De dierentuin ligt aan de noordkant van de stad en is het hele jaar door open. Behalve een rondje maken langs alle verblijven, kun je ook voershows bekijken en (gratis) met een begeleider op pad die je meer info geeft over de dieren.

 

Kabelbaan

Uitgekeken in de dierentuin? Dan stap je bij de ingang aan boord van de Seilbahn: de kabelbaan van de stad. Tussen april en oktober neemt die je in zes minuten mee de Rijn over. Een leuk ritje waarbij je een mooi uitzicht hebt over de stad en de schepen onder je.

 

Lees ook:
5x verrassende steden dichtbij Nederland >

 

Aqualand Thermenwelt

Aan de noordkant van de stad vind je dit enorme waterpark met glijbanen, whirlpools en sauna’s. Ook kun je er handig een hapje eten in het restaurant. Een fijn uitje als het tijdens je weekendje Keulen wat minder weer is.  

 

Phantasialand

Iets ten zuiden van Keulen vind je Phantasialand, een attractiepark met veertig verschillende attracties en shows. De attracties zijn onderverdeeld in zes themagebieden: Fantasy, Berlin, Deep in Africa, China Town, Mexico en Mystery. Ook aan de jongste gasten is gedacht, want er lopen ballonartiesten rond in het park en kinderen kunnen gratis worden geschminkt.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >