Hotels op Ibiza: tips voor elk budget

28.06.2017 10:28
hotels-ibiza-de-deur-uit

Van populaire stranden en hippiemarkten tot een prachtige natuur en authentieke finca’s: Ibiza heeft het allemaal. Plannen om op vakantie te gaan naar dit fijne eiland? Wij zetten een paar hotels (voor elk budget) voor je op een rij.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Sa Bassa Roja

Weekendje weg met je partner? Dan is dit een kleine (want: maar één kamer voor twee personen), maar erg fijne Bed & Breakfast op 3 km afstand van het leuke dorpje San Rafael. Lekker om uit eten te gaan als je geen zin hebt om te koken. Over eten gesproken: iedere ochtend staat er een uitgebreid ecologisch ontbijt klaar met zelfgemaakt brood uit de houtoven. 

 

Casa de Huéspedes Vara de Rey

Een charmant, klein hostel of guesthouse in Ibiza-stijl in het historische hart van Ibiza-stad. Een korte wandeling brengt je naar Teatro Pereyra en het kasteel Eivissa (kasteel van Ibiza). Past schoonmoeder op je kinderen? De beroemde club Pacha ligt om de hoek.

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in het vliegtuig >

 

Hotel Central Playa

Wil je in Ibiza-stad, dichtbij Playa Figueretas verblijven? Ga dan voor dit hotel, want met 25 minuten lopen ben je bij de kathedraal en het bruisende centrum. Er is een heerlijk buitenzwembad, dakterras en als je geen zin hebt om de stad in te gaan kun je verrukkelijk eten in het hotelrestaurant.

 

Club Cala Azul appartementen

Met een appartement voelt het alsof je een eigen huis hebt, maar heb je toch alle faciliteiten van een hotel. Het ruim opgezette Club Cala Azul aan de noordoostkant van Ibiza is kindvriendelijk en heeft familiekamers van een kleine 30 m2 (met een aparte slaapkamer voor de ouders).

 

Landhotel Calador

Dit kleine hotel is heerlijk rustig en ligt middenin de natuur. Het restaurant en de bar zijn geopend in de zomermaanden, maar ontbijt wordt het hele jaar door geserveerd. Heel fijn: ze hebben grote kamers waar je met z’n vieren kunt verblijven, er is een groot zwembad, een bad voor de kleine kinderen en een een prachtige palmentuin.

 

Hacienda Na Xamena

Dit hotel ligt op een hoge klif. Een prachtuitzicht gegarandeerd, dus. Verder? Mooie tuinen, een zwembad waar je u tegen zegt en de fijnste suites waar het je aan niets ontbreekt.