Híer wil je lunchen als je met je kind in Rotterdam bent

09.10.2019 20:19
lunchen-kind-rotterdam

Dagje Rotterdam met je kind in de herfstvakantie? Dan moet je deze lunchplekken zeker niet overslaan. Want of je nu zin hebt in een hartige hap of een stuk taart: hier vind je het.

Juffrouw van Zanten

Iets buiten het centrum, maar wel een ideale plek met kinderen. Want terwijl zij zich uren vermaken in de speelhoek (met heel veel speelgoed), geniet jij van je stuk taart. Al kun je er natuurlijk ook altijd een stevige lunch of gezond sapje krijgen.

 

De Kleine Kapitein

Een speelgoedwinkel op loopafstand van treinstation Blaak die zeker de moeite waard is om rond te snuffelen. De spullen die hier te koop zijn, zijn allesbehalve doorsnee. En dan kun je er ook nog heerlijk lunchen tussen de hobbelpaarden.

 

Lillith

Een ontbijtbar in het hartje van de stad. Gezellig, kindvriendelijk en lokaal beroemd om zijn heerlijke American pancakes. Die krijg je in een stapeltje met alle denkbare toppings. Geen fan van zoet? Geen probleem, neem je toch lekker de pannenkoeken met knoflookspinazie en zalm?

 

Lees ook
15 tips (en meer) voor een dagje Rotterdam met kinderen >

 

Foodhallen

De Gemeente Rotterdam is flink aan het investeren in de Kop van Zuid/Wilhelminapier en nog geen jaar geleden zijn hier de Foodhallen gekomen. Een fijne plek met kinderen, want of ze nu houden van hamburgers of rijst, er zit voor iedereen wel wat lekkers bij. Met natuurlijk een zoete cupcake van Ten to Three Bakery na afloop.

 

Hotel New York

Als je toch op de Wilhelminapier bent, loop dan ook even binnen bij Hotel New York. Bij mooi weer kunnen kinderen zich buiten op het enorme grasveld uitleven, maar ook als het regent is er binnen genoeg moois om naar te kijken. Neem na afloop de watertaxi terug naar het centrum (doe wel een extra dikke jas aan bij koud weer) en de dag van je kind kan helemáál niet meer stuk.

 

SS Rotterdam

Of pak de watertaxi de andere kant op, richting het cruiseschip SS Rotterdam. Hier heb je een heerlijke lunchkaart en ’s zomers kan je kind op het dek afkoelen in het pierenbadje.

 

Aloha Bar

Het oude zwembad Tropicana is voor een deel omgetoverd tot een bar waar je heerlijk kunt lunchen, dineren en borrelen. Voor kinderen is er genoeg te zien, want je waant je in een tropisch feestje.

 

KEET

Dit geweldige winkeltje vind je in een zijstraat van de bekende Meent. Werkelijk alle spullen die ze verkopen (van kinderkleding tot huisdecoratie) wil je hebben, dus loop maar snel naar het restaurant achterin de winkel. Kan je kind los in de speelhoek en weet jij zeker dat je niet bankroet huiswaarts keert.

 

Brasserie Waalhaven

Deze brasserie ligt aan de start-en landingsbaan van Rotterdam Airport. Niet zo gek dat deze plek steeds populairder wordt bij ouders, want buiten vind je een mini-museum, een speeltuin en kun je kijken naar opstijgende en dalende vliegtuigen.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >