De leukste gratis uitjes met je kleuter

10.11.2023 17:57
Gratis uitjes kleuter

Voor een dagje uit met je kleuter hoef je heus geen bakken met geld neer te leggen. Door het hele land zijn er superleuke activiteiten te doen die helemaal niks kosten!

Naar de speeltuin, de kinderboerderij of de bieb gaan is hartstikke leuk, maar waarschijnlijk denk je: been there, done that. Maar ken je déze uitjes al?

Castellum Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd vind je in Leidsche Rijn. Het is een superleuk archeologisch museum gevestigd in een Romeins fort. Ieder weekend zijn er speurtochten te doen. Leuk voor jong en oud en helemaal gratis.

Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz is gevestigd op de hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn attracties als botsauto’s, een zweefmolen en een treintje. En voor jou is er horeca!

Stichting AAP

Een dagje dierentuin kost een boel geld, maar bij Stichting AAP loop je gratis het ‘rondje aap‘. De route leidt je langs de dieren die de stichting opvangt. Er is ook een biologische markt én een klimbos.

Bijenmuseum en Bijoscoop

In Diepenveen vind je het Bijenmuseum met Bijoscoop. Je kind leert hier -je raadt het al- alles over bijen. Educatief, leuk én gratis.

Archeologisch Museum

Een ander gratis museum is het Archeologisch Museum in Haarlem. Dit museum is helemaal kidsproof. Er zijn speurtochten en kinderen kun zelf als archeoloog aan de slag in de mini-opgraving.

Monumentaal dorp Orvelte

Woon je in (de buurt van) Drenthe? Dan is een bezoek aan Monumentaal dorp Orvelte een heel goed idee. Jij en je kind leren alles over hoe mensen in de negentiende eeuw leefden.

Speelpark Hans & Grietje

Ken je het pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde al? Hier kun je helaas geen gratis pannenkoeken eten, maar het sprookjesachtige speelpark bij het pannenkoekenhuis is wel gratis. Er zijn trampolines en springkussens en ook binnen kan gespeeld worden. Aan de overkant vind je in het Harderbos de Broodkruimeltjesroute, die je ook gratis kunt lopen.

Doolhofpark

In Bakkeveen vind je het gratis Doolhofpark. Dit park bevat drie verschillende doolhoven waar je kind heerlijk doorheen kan banjeren. Ook is er een speeltuin met loopbrug en slingertouw én kan er goud gezocht worden in de goudstroom. Let op: bezoek is gratis, mits je iets consumeert op het terras.

Roofvogeltuin De Havikshof

In Klarenbeek vind je een vierseizoenentuin met prachtige natuur en de mogelijkheid om de mooiste roofvogels te bekijken.

Poort van Heusden

Nadat het attractiepark Het land van ooit failliet ging, besloot de gemeente Heusden het kasteelterrein te kopen en De poort van Heusden te noemen. Een deel van de attracties en decoraties zijn daar nog altijd aanwezig, net als het roze kasteel. Het gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars. Je kind kijkt z’n ogen uit!

Schiphol

Is jouw kind gek op vliegtuigen? Breng dan een bezoekje aan het panoramaterras van Schiphol! Hier kun je niet alleen vliegtuigen spotten, maar er zijn ook leuke faciliteiten voor kinderen, zoals een enorme motor waar je in kunt zitten.

Overdekte verkeerstuin

In Amersfoort bezoek je helemaal gratis een overdekte verkeerstuin. Lekker rondkarren op skelters, steps en andere vervoersmiddelen. Ook educatief, want ze leren er alles over verkeersregels.

Kabouterpaden

Kabouterpaden vind je in de bossen van Staatsbosbeheer. Als je door de bossen loopt kom je overal sporen van kaboutertjes tegen, net alsof zij er wonen. Het Staatsbosbeheer heeft ook speurtochten samengesteld die leuk zijn voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze kunnen op eigen gelegenheid gelopen worden. Toegang is gratis. Kijk hier voor een Kabouterpad bij jou in de buurt.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >