Genoeg van de kou? Dit zijn de mooiste stranden in Indonesië

05.11.2019 09:27
mooiste-stranden-indonesie

Komen die regenbuien je neus uit en wil je je voorbereiden op de naderende decemberstress? Denk aan: kilometerslange goudkleurige zandstranden en warme, tropische wateren.

Hier een selectie van de mooiste stranden in Indonesië, met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Pink Beach, Komodo

Dit stukje paradijs heeft roze stranden, gemaakt van een mix van wit en rood zand. Er zijn genoeg afgelegen plekken om je handdoek neer te leggen, maar als je houdt van avontuur, kijk dan naar de lokale dierenpopulatie: Komodo is een fantastische bestemming om te snorkelen en te duiken of om op land op zoek te gaan naar de komodovaraan.

 

Tomini Bay

In het noorden van Sulawesi, een van de grotere eilanden van Indonesië, ligt Tomini Bay. Sta vroeg op voor een geweldige zonsopkomst, ga aan boord bij een van de vriendelijke vissers om mee te zeilen of duik onder water met duikspullen of een snorkel. Liefhebbers van seafood komen hier aan hun trekken: de vangst van de dag wordt voor je ogen klaargemaakt in plaatselijke restaurants.

 

Air Manis Beach

Op West Sumatra vind je Air Manis Beach. Bekijk de legendarische rotsformaties of het uitzicht op Mount Padang vanaf de kant en wandel langs het strand naar Pisang Kecil (kleine banaan), een klein eiland waar je naar toe loopt als het eb is.

 

Lees ook
Deze 9 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen >

 

Pandawa Beach

Een van Zuid-Bali’s meest afgelegen stranden is Pandawa Beach, de plek voor watersportliefhebbers met veel mogelijkheden om te kanoën of paragliden. Als je hier bent in de maand maart, ga dan vooral naar de religieuze parade Melasti, onderdeel van de Hindoe-Balinese nieuwjaarsvieringen.

 

Gili Nanggu

Met slechts één accommodatie op het eiland, Gili Nanggu Cottages en Bungalow, is dit de perfecte plek om rugzaktoeristen te mijden die het nabijgelegen eilandentrio bezoeken: Gili T, Gili Meno en Gili Air. Breng dagen door op de fiets of per jukung, een traditionele Indonesische kano of snorkel met clownsvisjes en zeeschildpadden voor de kust.

 

Gili Terawangan en Gili Meno

Geen auto’s en motoren, in plaats daarvan wandel je, ga je op de fiets of gebruik je de cidomo (vrolijk gekleurde paarden met karren). Deze eilanden trekken duikers van over de hele wereld vanwege de wrakduiken en mooie riffen. Ga voor een goedkope maaltijd naar Gili Terawangan, daar vind je heerlijk Indonesisch street food; van gadogado tot vers gegrilde inktvis.

 

Ora Beach

Vogelaars: neem je verrekijker mee, want er zijn 117 verschillende vogelsoorten op het eiland. Er is maar een restaurant op Ora Beach, dus wees goed voorbereid. En als je de onderwaterwereld wilt ontdekken, moet je je eigen duikspullen meenemen – die zijn niet verkrijgbaar op Seram.

 

Sawarna Beach

Rijstvelden, rijen kokosnootbomen en kristalheldere wateren van de Indische Oceaan: slechts een voorbeeld van de fantastische uitzichten als je aankomt op Sawarna, aan de zuidkust van Java. De karstgrotten zijn ook de moeite waard om te bezoeken. 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >