Dit zijn de leukste Eftelingattracties per leeftijd

05.05.2023 09:00
efteling

Van Langnek tot Holle Bolle Gijs en laten we vooral de Droomvlucht niet vergeten. Er is genoeg om je over te verwonderen in de Efteling. Wij hebben dé leukste attracties namelijk voor uitgezocht per leeftijdsgroep, dan ga je vast goed voorbereid op pad. Veel plezier!

Voor de kleintjes

Je zou misschien denken, is dat wel leuk – de Efteling- met kleine kids? Zeker wel! Sowieso al fijn dat je voor kinderen tot 3 jaar geen entree betaalt. Genoeg speeltuinen en alles is kinderwagenproof ingericht. Dus drop die buggy bij je favoriete attractie en vermaak je! Onze top 3 voor met de kleintjes:

Het Sprookjesbos, wie kent ‘m niet. Een gouwe ouwe en je bent er wel even zoet als je alle dertig sprookjes wilt ontdekken. Loop tussen de trollen en reuzen, kom Assepoester tegen, tel de snoepjes in het huisje van Hans en Grietje. En help mee Pinokkio te zoeken!

Een gezellig volk dat zich meer dan thuis voelt in de Efteling: het Volk van Laaf! De Laven zijn de hele dag druk bezig met naar school gaan, muziek maken en brood bakken. Wandel door hun dorpje en ontdek hoe deze bijzondere Laven leven.

Altijd al in een auto of pick-up truck willen rijden? Op De Oude Tufferbaan tuf je erop los in je eigen voertuig, zoals een rode brandweerauto. Met 6,5 km/u rijd je over heuvels en langs dalen kom je boerderijdieren tegen en cross je over bruggen heen.

Voor de hele familie

Met z’n allen in de achtbaan? Of een rondje in een ouderwetse draaimolen? Met de hele familie is er van alles te doen en te zien. En wel de kids laten kiezen waar ze in willen hè?! Onze top drie om samen met de familie te beleven.

Nostalgisch is deze attractie inmiddels en mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje: De Droomvlucht. Ontdek de betoverende wereld waar elfen en trollen wonen, waar unicorns en bosdieren tot leven komen. Na elk rondje wil je het liefste nog een keer.

De boot op! Welke geheimen worden ontrafelt in de verboden stad: Fata Morgana? Vaar langs de sultan met zijn pracht en praal en aanschouw allerlei Oosterse taferelen vol armoede en rijkdom. Kom langs de reus, die het waardevolle bezit van de sultan beschermt!

Ga jij het droog houden? Met deze spannende wildwaterbaan – De Piraña – is niks zeker. De wilde rivier neemt jullie mee langs watervallen, rotsen en totempalen. En de stroomversnelling bepaalt welke kant jullie opgeslingerd worden!

Voor de waaghalzen

Over de kop met een snelheid van 75 kilometer per uur? Of liever een duizelingwekkende rit in Vlila Volta. In de Efteling is alles mogelijk als je maar een beetje lef meeneemt. Onze top 3 voor de echte bikkels onder ons.

Dit is geen kattenpis. In de dubbele achtbaan Max & Moritz beleef je een doldwaze en spannende rit vol streken. Deze twee kwajongens halen graag kattenkwaad uit en vinden het maar al te leuk als jullie meedoen!

Kapitein Willem van der Decken neemt je mee op avontuur in zijn schip De Vliegende Hollander, op zoek naar rijkdom. Wees niet bang om een beetje nat te worden én hard te gaan, want dit schip is er niet zo maar één.

Wie niet bang is voor een beetje hout, kan zijn lol op in de houten race achtbaan: Joris en de Draak. Versla samen de draak die het koninkrijk kwelt en kies voor de juiste baan om met water of vuur het beest weten te temmen.

Sprookjesachtig overnachten

En heb je zin om niet één maar twee, of misschien wel drie dagen rond te banjeren in de Efteling. Dan kun je op het park overnachten. Wie weet slapen jullie wel in een kamer van Roodkapje in het Efteling Hotel of ontdek de speciale themakamers op vakantiepark Loonsche Land. Extra leuk, want als je minimaal 4 maanden vooraf boekt dan ontvang je 15% vroegboekkorting. Zo maken jullie er een feestweekend van!