Dit zijn de vakantiebestemmingen waar straks iedereen over praat

29.11.2017 09:28
vakantiebestemmingen-waar-iedereen-over-praat

Dichtbij, ver weg, oude bekenden en verse plekken die nog ontdekt moeten worden: hier een mooie lijst landen en steden waarvan reiszoekmachine Skyscanner voorspelt dat ze de volgend jaar enorm populair worden.

Zuid-Korea

Vanaf 9 februari 2018 worden de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea gehouden: niet zo gek dat deze bestemming extra in de spotlights staat. Stad, natuur, cultuur, bizarre musea zoals het Toilet park en tradities wisselen elkaar hier af. Beginnend bij bruisend Seoul met bezienswaardigheden als de Bongeunsa Tempel, de gevangenis van Seodaemun, Bukchon Hanok Village, het grootste stadspaleis Gyeongbukgung en de Gwangjang market. Buiten de stad vind je het subtropische Jeju Island met de mooiste stranden. Zoekopdrachten 11.22 procent gestegen.

 

Mauritius

Een dure bestemming met alleen exclusieve resorts? Dat idee is achterhaald. Zeker nu Air Mauritius samen met KLM sinds oktober 2017 rechtstreeks op het eiland vliegt, ligt deze exotische bestemming binnen handbereik. Nou ja, het is wel ruim elf uur vliegen  – maar dat heb je er door de geweldige stranden als Blue Bay en Belle Mare er graag voor over. Ook de natuur in het binnenland, de Chamarel-watervallen, de zevenkleurige heuvels van Chamarel en het Black River Gorges National park, zijn de moeite waard. Zoekopdrachten 13.74 procent gestegen.

 

Lees ook
5x dit gebeurt er als je zonder kinderen op vakantie gaat >

 

Slovenië

Met betere (vlieg)verbindingen, inzet op fietstoerisme en betere marketing zie je dit kleine maar land niet meer over het hoofd. Kies uit het hippe Ljubljana met z’n barokke Oude stad, de stranden aan de Mediterrane kust met kustplaats Piran als hoogtepunt en het Karstgebied met duizenden verborgen grotten om te fietsen. Ook het meer van Bled (een van de populairste plekken in Slovenië) is prachtig. Goed om te weten: Slovenië is een zomer- én winterbestemming. Verse sporen in de sneeuw maak je in skigebied Vogel dat boven Bohinj meer ligt. Zoekopdrachten 15.17 procent gestegen.

 

Sofia, Bulgarije

De goedkoopste hoofdstad van Europa. En je vliegt er ook nog eens voor een paar tientjes naartoe: een uitgelezen kans om je vakantiebudget stuk te slaan in bijvoorbeeld het Central Department Store TZUM, de 130 winkels tellende Mall of Sofia of het Paradise Center. Bezoek voor een beetje cultuur de Alexander Nevski Kathedraal en het neoklassieke Ivan Vazov theater. Zoekopdrachten 38.3 procent gestegen.

 

Ponta Delgada

De Azoren: zo’n eilandengroep die je wel ergens van kent, maar meestal niet zo één, twee, drie op de kaart aanwijst. Stuk voor stuk indrukwekkend, van vulkanische oorsprong, met afwisselend natuur, stranden, authentieke dorpjes en een keuken waar je blij van wordt. Dwaal door de smalle straten van het historische Ponta Delgada, langs kleurrijke huizen en kerken naar het Gonçalo Velho Cabral plein met de beroemde zwart-witte Portas da Cidade poorten. Om vervolgens aan te schuiven bij een van de lekkere visrestaurants aan de haven. Zoekopdrachten 55.57 procent gestegen.

 

Meer (binnenkort) populaire bestemmingen vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >