Dit zijn de origineelste koffiebars ter wereld

25.03.2019 07:50
origineelste-koffiebars-ter-wereld

Brandstof nodig? Boek een ticket, een hotel en breng een bezoek aan deze koffiebars. Hier wordt de koffie zo origineel geserveerd dat je ‘m – in tegenstelling tot je snelle ochtendbak – echt niet koud laat worden.

Met dank aan Skyscanner.

 

Café Neko, Wenen, Oostenrijk

Neko is een gemoedelijke stek in het centrum van Wenen waar je in het gezelschap van vijf huiskatten vertoeft. Je mag met ze spelen en ze aaien, als ze het tenminste toestaan. De katten hebben hun eigen speelplek, bedden en een krabpaal om hun nagels te scherpen. Op het menu, naast lekkere taarten en drankjes, staat ook de levensloop van de aaibare beestjes. Hoewel het idee van de kattencafés in Japan is geboren, was dit café pionier in Europa.

 

Café Sakuragaoka Tokio, Japan

Als je denkt: ‘die kattencafés, die ken ik nu wel’ en je liever voor het wat grovere werk gaat, dan is deze koffiebar in Tokio een schot in de roos. Hier deel je de ruimte namelijk met twee geiten. Ze dragen de welluidende namen Sakura en Chocolat en geven deze koffiebar de sfeer van een stadse boerderijtuin. Normaal gesproken staan ze in hun kleine hok naast het terras, maar het personeel neemt ze ook dagelijks mee voor een ommetje in de buurt. Wil je ook aan de wandel met de geiten? Dat kan op maandagen en woensdagen. Wel even reserveren.

 

Lees ook
Moeder schrijft een ode aan haar (dure) kop koffie >

 

Dreamy Camera Café, Seoel, Korea

Niet om de hoek, maar het is de reis meer dan waard. Het café bevindt zich in the middle of nowhere wat het surrealistische karakter van het café in de vorm van een gigantische camera alleen maar vergroot. Eenmaal binnen, wordt de magie van de koffiebar alleen nog maar versterkt. Met overal antieke camera’s, een enorme hoeveelheid foto’s aan de muur en een goede kop koffie in je hand, vind je hier een unieke plek om naar verhalen te luisteren en ze te vertellen.

 

Corner Perk Café, Bluffton, South-Carolina, Verenigde Staten

Niets in het bijzonders trekt op het eerste gezicht de aandacht. Niet zo gek ook, want het wordt pas interessant als je moet betalen. Wat wil het geval: je hoeft je eigen rekening niet betalen, je betaalt altijd de rekening van je buurman of -vrouw. Dit curieuze feit ontstond toen een klant zo enthousiast was over de service dat ze 1000 dollar achterliet om de rekeningen voor de hele dag te betalen. In de loop der tijd groeide dit kleine gebaar uit tot traditie en nu doneren alle gasten hun geld zodat anderen op hun kosten eten en drinken. 

 

Wash and Coffee, München, Duitsland

Dit café maakt het je gemakkelijk. Hier kun je de was doen terwijl je met vrienden afspreekt voor een kop koffie met een goed stuk taart erbij. Het interieurdesign dat de wenkbrauwen doet fronsen lijkt in de verte zelfs een beetje op een spaceship. De ruimte is gevuld met heldere en rechte lijnen en heeft veel apparaten met knoppen om mee te spelen en je mee te vermaken. De was doen was nog nooit zo leuk.

Meer originele koffiebars vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >