Dit zijn de mooiste spa’s ter wereld

23.09.2019 14:42
mooiste spa's wereld Beeld: Unsplash

Als je toch een vakantiebestemming aan het boeken bent; zoek er eentje in de buurt van één van de mooiste spa’s ter wereld. Of beter: boek ‘m gewoon los, met vriendinnen. Een ontspannen moeder is de leukste, nietwaar?

1. The Gin Spa, Groot-Brittannië

Met stip op één natuurlijk, en nog relatief in de buurt ook: een heuse gin-spa. Waar je wordt verwend met botanische ingrediënten en een berg luxe, maar belangrijker: ze schenken er allerlei soorten gin. Het programma biedt zelfs een zogenaamde ‘Re-gin-venate’-behandeling, inclusief een full body massage en facial, maar bovenal: een afternoon tea met prosecco én gin-tonic.

 

2. Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa, Portugal

Hier kom je voor het serieuze werk. Deze spa in de Algarve heeft zelfs artsen in huis, die je – als je wilt – testen op ziektes en aandoeningen. Vervolgens gaat je hele leefstijl onder de loep en ben je na afloop superfit voor altijd. Als je het volhoudt, dan. Hoe dan ook heb je er een prachtige vakantie aan, tussen de zwembaden en tropische planten.

 

3. Como Shambhala Estate, Bali

Dit soort droomlocaties bestaat dus echt. Middenin het oerwoud van Bali doe je hier aan zelfhealing, volgens een programma naar keuze. Moet lukken, met een personal assistent en een reusachtig team van personeel, dat werkelijk niks te gek vindt.

 

4. Szechenyi Spa, Boedapest

Oké, niet per se de mooiste (want vooral toeristisch, dus vaak afgeladen vol), maar hoor nou: in dit badhuis uit 1913 met vijftien verschillende baden, vindt elke zaterdagavond een poolparty met dj’s plaats. Wil je een keertje meemaken, lijkt ons.

 

Lees ook:
‘Mama wil even rust’: zo zorgen deze moeders voor me-time >

 

5. Como Parrot Cay, Turks en Caicoseilanden

We zeggen het er maar even bij: deze prachtige spa ligt op een eilandengroep boven de Dominicaanse Republiek. Een achteloos bezoekje – ach ja, als je toch in de buurt was – is er niet bij; op het waanzinnige privéstrand mag je alleen maar relaxen als je in de weken van tevoren al super gezond leeft. Maar dan ben je na de holistische behandelingen wel helemaal zen.

 

6. Santani, Sri Lanka

Sri Lanka is natuurlijk hoe dan ook een prachtige reisbestemming, maar deze spa in het Kandy, in het hart van het eiland, is een droom. Bijna onbereikbaar per auto en pal tussen de theeplantages. Geen airco, geen wifi, alleen jij en je programma op maat, gericht op gewichtsverlies, anti-veroudering, gewrichtspijn, vermoeidheid, trauma’s en depressie. O, en olieklysma’s.

 

7. Intercontinental Danang Sun Peninsula Resort, Vietnam

Bijna niet te geloven, zo mooi is het hier. Vanaf deze spa in de bergen met uitzicht op zee, pak je gewoon een kabelbaantje naar het strand. Of een steile trap, maar wie net olie- en geurenbehandelingen plus een goddelijke massage heeft ondergaan, werkt zich niet in het zweet, vinden wij.

 

8. Raas Devigarh, India

Binnen negen dagen kom je hier helemaal tot jezelf. Klinkt zweverig, maar is vooral heel erg lekker (denk aan een ochtendduik in het heerlijke zwembad, yoga- en meditatielessen en fijne (scrub)behandelingen). En dan heb je door het ongelooflijke gebouw ook nog het gevoel alsof je in een sprookje bent beland.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >