Dit zijn de leukste zomerkampen voor kinderen

21.05.2019 15:52
zomerkamp kind Beeld: Pexels

Het is een beetje een Amerikaans verschijnsel: een zomerkamp voor kinderen. Maar ook in Nederland worden ze steeds populairder. Niet voor niets: het is leuk, leerzaam én een oplossing voor ouders die zelf geen vrij kunnen krijgen. Daarom: de zes leukste adresjes.

1. Het musicalkamp

Je hebt van die kinderen die de hele dag zingen en dansen. Die van de spotlights dromen en altijd de aandacht naar zich toe weten te trekken. Deze kinderen kun je haast niet blijer maken dan ze naar het RTL Telekids Musical Kamp te laten gaan. Hier gaan ze met leeftijdsgenootjes aan de slag met een eigen musical – en uiteraard wordt er aan het eind van het kamp opgetreden voor familie en vrienden.

Geschikt voor 7-12 jaar, meer info vind je hier.

 

 2.  Zeemeerminkamp

Is jouw dochter hevig gegrepen door het Ariël-virus? Dan is dit zomerkamp haar op het lijf geschreven. In 3 dagen wordt hzij klaargestoomd om een echte zeemeermin te worden. Ze leert zwemmen als een zeemeermin, zich presenteren als een zeemeermin én ze krijgt een heuse zeemeerminnaam. Ook is er een zeemeerminspeurtocht, een disco en wordt er film gekeken (drie keer raden welke…) Fijn: het is een kleinschalig kamp met maximaal 10 meiden midden in de Veluwse Bossen.

Geschikt voor 8-12 jaar, meer info vind je hier.

 

3.  Voetbalkamp

Een week lang voetballen en dikke pret hebben, dat is het GOAL! Voetbalkamp. Dit zomerkamp is heus niet alleen voor sterspelers: het maakt niet uit hoe goed je zoon of dochter in het spel is, als hij of zij het maar leuk vindt om een balletje te trappen. Naast voetballen staan er genoeg andere leuke dingen op het programma, zoals een demonstratie van een bekende freestyler, een mini-cursus voetbalstrips tekenen en rijden op een quad.

Geschikt voor 7-12 jaar, meer info vind je hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: 5x leuke voorstellingen voor je kids >

4. Dierenkamp

Bestaat er echt zoiets als een vliegend hert en waarom maakt een spin een web? Op deze en nog véél meer vragen krijgen jonge dierenliefhebbers een antwoord tijdens het Animal Adventure Dierenkamp. Ze leren alles over kleine kruipers tijdens de insectenspeurtocht. Ook wordt er een dagje met boerderijdieren gespeeld (inclusief het voeren van de dieren, knuffelen met een kalfje en een ritje op een pony). Op de jungledag gaan de kids apenkooien in het bos. En tuurlijk wordt er ’s avonds gezongen bij een kampvuurtje. Kumbaya, my lord…

 Geschikt voor 5-8 jaar, meer info vind je hier.

 

5. Zomerkamp op het eiland

Kleine waterratten en avonturiers kunnen s’ zomers op Schiermonnikoog hun hart ophalen tijdens het Schier Zomerkamp. Alles is mogelijk: strandzeilen, wadkliederen, kanoën, vliegeren, vlotten en hutten bouwen, boogschieten en strandjutten. Als het donker wordt, is het tijd voor spanning in het bos, zoals lasergamen, Levend Stratego, Expeditie Schier en het Australische Dierenspel. Klassiekers als de bonte avond, disco en het kampvuur ontbreken natuurlijk ook niet.

Geschikt voor 8-12 jaar, meer info vind je hier.

 

6. Survivalkamp

Wie houdt van spanning, moet hier zijn. Want het Survivalkamp Overasselt is een spectaculaire vakantie op het land, in het water en in de lucht. Je kind leert hoe je het beste een kampvuur kunt maken, hoe je moet boogschieten én hoe je het hoogst klimt. Tijdens de ‘Escape’ ga je, voorzien van helm en hoofdlampje het gangenstelsel in en begin je aan een spannende tocht. Van kruipen door gangen en klimmen over vreemde hindernissen: hier komt alles aan bod.

Geschikt voor 8 – 10 jaar, meer info vind je hier

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >