kinder voorstellingen
Beeld: 123RF

Languit in de stoel, bakje popcorn erbij en de voorstelling kan beginnen. Of het nou stralend weer is of pijpenstelen regent, met deze leuke kindervoorstellingen zit je altijd goed.

Swaffie de Zeehond - Poppentheater, Den Haag

In het oudste vaste poppentheater van Nederland geniet je van de leukste voorstellingen voor kinderen vanaf 5 jaar. Duik in het verhaal van Swaffie de Zeehond of leun lekker achterover en geniet van de avonturen van De grote, roze Parapluvogel Sumba. Bijna elke woensdag en zaterdag (14.30 uur) wordt er een voorstelling gespeeld. Ook een leuke plek voor kinderfeestjes: met een cadeautje voor de jarige job, kleurplaten na afloop en op aanvraag een speurtocht naar het strand.
Voorstellingen t/m half juli 2018
 

Rupsje Nooitgenoeg - Theater de Hofnar, Valkenswaard

Samen dansen op vrolijke muziek, hard meezingen of luisteren naar spannende verhalen: theater De Hofnar in Valkenswaard is altijd een belevenis. Luister naar vier magische verhalen over Rupsje Nooitgenoeg of bezoek de voorstelling Bumba en het Magische Wonderboek. Extra leuk: bij elke show kun je een arrangement boeken zoals onbeperkt pannenkoeken eten inclusief een glaasje ranja.
Voorstellingen in oktober 2018
 

Lees ook:
6x uitjes voor kinderen die gek zijn op muziek en theater >

 

 

Hans en Grietje - Openluchttheater, Amsterdam

Is het lekker weer, bezoek dan het openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam. Daar maakt Het Kleine Theater voorstellingen zonder veel gedoe, met mooie muziek en veel humor. Ze geven een eigen draai aan bekende sprookjes zoals Hans en Grietje, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinsten en ook niet te saai voor grotere kinderen. Ook leuk: in de zomervakantie kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar een cursus volgen en leren ze hoe je vanuit het niets een theatervoorstelling kunt maken.
Voorstelling 16 juni 2018
 

Het Kabouter- en Elfenbos - Theater de Toverknol, Utrecht

Bezoek binnenkort de voorstellingen Het Kabouter- en Elfenbos of Raponsje in kindertheater De Toverknol in Utrecht. Of neemt je kind liever een speciale peuter-dansles? Het theater organiseert namelijk ook muziek-, theater- en musicalles voor kinderen. En zoek je nog een leuk uitje voor de zomervakantie, dan kan je kind zich uitleven op het Toverknol theater zomerkamp.
Voorstelling t/m 17 juni 2018
 

De Baron van Munchhausen - Kasteelfestival, Geldrop

Op 1 juli vindt in de buurt van Eindhoven het derde KommuS Kasteelfestival plaats, met muziek en theater voor jong tot oud. Kinderen tot 15 jaar kunnen genieten van de toneelvoorstelling De Baron van Munchhausen. Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten: blaas met een speciale bellenblaas je eigen zeepbellen en bestuur je eigen mini-drone. Extra fijn: de toegang is gratis.
Voorstelling 1 juli 2018


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >