Dít zijn de leukste foodfestivals in Europa

20.02.2020 11:01
foodfestivals Europa Beeld: Shutterstock

Fan van foodfestivals? Pik er dan ook eentje mee als je op vakantie bent: dé manier om de eetcultuur van de locals te ontdekken. Reiszoekmachine Skyscanner zocht naar de beste foodfestivals ter wereld waar jij sowieso voor in het vliegtuig wil stappen.

Fête de la crêpe – Frankrijk

Met suiker, aardbeien of een bolletje ijs: hoe je een crêpe ook maakt, hij gaat er altijd wel in. In het dorpje Gourin in het westen van Frankrijk weten ze precies hoe je de allerlekkerste crêpes maakt. Eind juli houden ze er ieder jaar het Crêpe Festival met muziek, proeverijen en een grote wedstrijd: wie bakt het grootste exemplaar?

 

Zibelemärit – Zwitserland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zibelemärit (@zibelemaerit) op

Duizenden mensen verzamelen zich iedere vierde maandag in november in het Zwitserse Bern, om de 50 ton aan (gevlochten) uien, uienpoppetjes en uiensieraden te bekijken. Ze staan uitgestald in de honderden kraampjes, verspreid over de UNESCO-stad. Daarna geniet iedereen van de uiensoep, uienquiche, uientaart en nog meer lokale delicatessen gemaakt van ui. Des te lekkerder met een warme kop glühwein, die hier ook in overvloed verkocht wordt. Weer eens wat anders dan een kerstmarkt.

 

Galway Oyster Festival – Ierland

Dwaal langs de zogenaamde ‘seafood trail’, vergaap jezelf aan de ‘oyster shucking skills’ (het kraken van oesters) tijdens de World Oyster Opening Championships en geniet van traditionele Ierse muziek. Er zijn veel gratis evenementen, maar tickets voor de openingsavond kosten € 45.

 

Salon du Chocolat – Frankrijk

Een handtas of jurk van chocolade? Maken ze gewoon hoor, op de Salon du Chocolat. Je kijkt je ogen uit op dit foodfestival in Parijs, dat we met recht een choco-walhalla kunnen noemen. Overal waar je kijkt zie je chocola, van sculpturen tot workshops. Tip: combineer deze fijne plek met een stedentripje Parijs.

 

Lees ook
12x goedkoop uit eten met kinderen >

 

Napoli Pizza Village – Italië

Napoli Pizza Village is dé reden om een weekendje met je kind naar Napels te gaan. Eind september kan je hier een week lang deelnemen aan pizzaworkshops, kijken hoe topchefs het tegen elkaar opnemen in het wereldkampioenschap pizza maken en genieten van livemuziek. Maar het belangrijkste: zoveel pizza eten als je wilt.

 

Festival da Sardinha – Portugal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#sardinha #festivaldasardinhaportimao #sardinhanopao

Een bericht gedeeld door Festival da Sardinha Portimão (@festivaldasardinhaportimao) op

Zie je het voor je: een warme zomeravond op het strand, met muziek, een biertje en op de barbecue gegrilde sardientjes? Ondertussen proberen de locals een wedstrijd te winnen wie zoveel mogelijk sardientjes kan opeten. Het gebeurt allemaal op het Festival da Sardinha in Portimão, Portugal. Leuk om mee te pikken als je in augustus op vakantie bent in de Algarve.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >