Dit is waarom ik veel reis met mijn kleine kinderen

14.08.2018 10:16
reizen met kleine kinderen Beeld: Pixabay

Blogger Brandi vindt het jammer dat sommige ouders ervoor kiezen om niet veel of ver te reizen met hun kleine kinderen. Zij doet dit juist erg graag, en wel om de volgende redenen.

Scary Mommy-blogger Brandi Jeter Riley heeft altijd gereisd met haar dochter, en ook nadat haar zoontje geboren werd bleef ze het globetrotter-virus houden. Reizen met baby’s, peuters of kleuters: zij juicht het van harte toe.

Drie redenen hiervoor, volgens Bandi:

 

1. Nieuwe ervaringen leren baby’s al heel vroeg om flexibel te zijn

‘Mijn beide kinderen zijn heel flexibel als we ergens heen gaan. Ze passen zich makkelijk aan in een nieuwe omgeving en bij verschillende mensen. Ik weet dat dat komt omdat we ze altijd meenamen naar verschillende plekken toen ze klein waren. Ik hoefde ze niet eens uit te leggen hoe ze flexibel moesten zijn. Ze doen het van nature, dankzij alle ervaringen,’ zegt Brandi.

 

LEES OOK
‘Een lange reis maken met kinderen, mag dat?’ >

 

2. Het lijkt haast op reizen in je eentje

Sommige ouders zien er tegenop om met een kleintje te reizen (veel gedoe, gesleep met spullen, ze zijn nog zo klein…) Totaal onnodig, zegt Brandi: ‘Als je reist met een klein kind, kan je ‘m makkelijk in een draagzak om je buik meenemen, of in een kinderwagen. Mijn vriendin Virginia vergelijkt het met in je eentje reizen omdat je kunt doen wat je wilt zodra je de baby ergens geïnstalleerd hebt.’

 

3. Kleine kinderen hebben geen verwachtingen van de reis

‘Baby’s hebben geen mening over wat je moet inpakken of over hoe het reisschema eruit moet zien, dus als je met weinig tot geen stress wilt reizen, ga dan vooral met een baby op pad. Het maakt niet uit wat je wilt doen of waar je naartoe wilt gaan, baby’s vinden alles oké,’ jubelt Brandi.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >