Dit moet je meenemen als je een dagje weggaat met je kleuter

27.05.2021 09:52
meenemen kleuter dagje weg Beeld: Getty Images

Eindelijk mogen we weer: naar de dierentuin en het pretpark. Maar wat neem je mee als je zo’n dagje weg gaat met je kleuter? Met deze handige checklist vergeet je niets.


Vervoer

Waar je met kleine kinderen nog altijd de kinderwagen of buggy moet meesjouwen, is de kans groot dat je die thuis kunt laten zodra je kind eenmaal een kleuter is. Wordt hij snel moe en vindt hij het toch nog wel fijn om dan gedragen te worden? Vergeet dan niet, mits je die hebt, je kleuterdrager in de auto te gooien.

Checklist: 

  • Kleuterdrager

 

Verzorging

Waarschijnlijk horen luiers inmiddels tot het verleden, maar het is wel verstandig om een setje billendoekjes en grote handdoek in je tas te stoppen. Vergeet ook niet een setje extra kleding voor je kind.

Zit z’n gezicht na het eten van een ijsje helemaal onder of zijn z’n nagels zwart van het spelen? Een pakje snoetenpoetsers in je tas is onmisbaar. Net als een klein ehbo-setje met onder meer pleisters en kinderparacetamol.

Checklist: 

 

Lees ook:
Low budget een dagje weg met het gezin? Zó doe je dat >

 

Voeding

Een koekje, rijstwafel, krentenbol of boterham: zorg dat je voorraadje eten mee hebt wat je kind lekker vindt. Vergeet ook plastic of kartonnen bekertjes niet. Water, thee of een koel drankje kun je gemakkelijk meenemen in een thermosfles.

Checklist: 

  • Rijstwafel, brood of een ander tussendoortje
     
  • Drinkbekers
     
  • Thermosfles met drinken

 

Overig

Is je kind verknocht aan z’n knuffel? Neem die dan mee naar de dierentuin of het strand, zodat hij iets vertrouwd bij zich heeft als hij er geen zin meer in heeft. Weegt bijna niets en het scheelt jou waarschijnlijk een hoop gejengel.

Vergeet ook niet iets van speelgoed waar je kind zich in de auto mee kan vermaken en accessoires zoal een zonnebril, afhankelijk van het seizoen.
Vind je kind het stoer om zelf wat spullen te dragen? Doe daar je voordeel mee en stop wat lichte items in zijn eigen rugtas.

Last but not least is een polsbandje of naamketting reuze handig. Raakt je kind onverhoopt zoek, dan is hij met die gegevens gemakkelijk terug te vinden.

Checklist: 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >