Dit zijn de leukste dierenuitjes met kinderen deze winter

01.12.2022 16:18
vos sneeuw dierenuitjes winter Beeld: Getty Images

Ontdek welke dieren in de winter nog wakker zijn in deze dierenparken met speciale winteropeningstijden. Kidsproof.nl verzamelde de leukste dierenuitjes voor jouw kleine welpen.

Wist je dat je op kidsproofplus.nl alle leuke uitjes vindt die geschikt zijn voor kinderen met een beperking? We hebben een hartje (♥) gezet bij de uitjes die extra toegankelijk zijn.

Fröhliche Weihnachten

Een bezoekje aan onze oosterburen wil je zeker op de planning hebben tussen 2 en 11 december. In Tierpark Nordhorn (op een halfuurtje rijden van Enschede) struin je – tussen de dieren door – over de gezellige kerstmarkt vol verlichte blokhutten. Met warme chocolademelk, kerstmuziek en op zondag zelfs de kerstman.

dierentuin-nordhorn.nl/kerstmarkt

Safari feestdagen ♥

Met je dikke jas aan op safari, dat is nog eens uniek. En dichterbij dan je denkt. In Safaripark Beekse Bergen kun je 365 dagen per jaar op safari, dus ook tijdens de wintermaanden. Zo sla je het ijsberen over het kerstmenu lekker over dit jaar.

beeksebergen.nl

Lees ook – 13x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland >

Aanpassingsvermogen ♥

Hoe vaak zie je iemand in korte broek door de sneeuw wandelen? Juist, bijna nooit. We passen ons aan de winter aan, net als dieren. Je leert er alles over tijdens Winter in Artis. Extra leuk: het park is omgetoverd tot een winters dierenrijk met twinkelende lichtjes en heel veel lekkernijen.

artis.nl

Warme winterweken ♥

Een hoofdrol in een winters dierensprookje spelen of met de familie het kerstkiekje van dit jaar maken midden in een dierenwereld. De kinderen zijn vast te porren voor de Warme Winterweken in DierenPark Amersfoort. Vergeet niet om langs de eetkraampjes te lopen en glühwein te drinken bij de vuurkorf.

dierenparkamersfoort.nl

 

Op kidsproof.nl vind je heel veel tips voor leuke binnen- en buitenuitjes. Begin maar vast met die leuke winterplannen!