Deze speelparken voor kleintjes houden je lekker bezig deze zomer

20.07.2022 07:00
speelparken kleine kinderen Nederland Beeld: Unsplash

Je eerste achtbaan, zwevende bijtjes en heel veel speeltoestellen. Deze speelparken zijn al leuk voor de allerjongsten. En natuurlijk ook voor ouders. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

All-in speelparadijs

Dat wordt nog lastig kiezen. Een GPS-tocht maken, slingeren van de tokkelbaan, een spectaculair rondje door het klimbos of racen op quads. Of gaan jullie gewoon alles doen? Dat past natuurlijk wel bij dit all-in speelparadijs. Want bij Duinoord in Helvoirt kun je onbeperkt eten, drinken én spelen voor een vast tarief.

duinoord.nl

Reuzespeeltuin

Speelruimte in overvloed op Familiepark Landgoed Nienoord in Leek. Kinderen kunnen hier eindeloos klimmen, klauteren en spelen. Er zijn hoge glijbanen, draaimolens en een coole trekkerbaan waar je ook echt een ritje in een trekker mag maken.

landgoednienoord.nl

Beestenboel

Een speel- en dierenpark in één. Bij Sanjes Safari in Feanwâlden is het een grote beestenboel. De stokstaartjes, geitjes en neusberen zijn overal om je heen. In het buitenspeelpark fiets je naar de wolken in de traphelikopter of bouw je een zandkasteel. En op een druilerige dag ga je lekker naar binnen voor een potje midgetgolf, een rondje in de draaimolen of om los te gaan in de apenkooi.

sanjessafari.nl

Wonderen bestaan

In Sprookjeswonderland in Enkhuizen kom je alle bekende en minder bekende sprookjes tegen. Wandel door het kabouterbos of kijk in het Kasteel van Violinde naar een prachtige poppenvoorstelling. Zelfs de speeltuin zal je verwonderen: schommelen in een zwaan, rondjes draaien op een ezel en zweven in een eekhoorn.

sprookjeswonderland.nl

Lees ook – Dít zijn de leukste onbekende pretparken in Nederland >

Voor ukken

In Recreatiepark Pukkemuk in Dongen is het genieten met de kleinste kinderen. Zij kunnen schapen en geitjes knuffelen en op bezoek in het boerensprookjesbos. Voor de wat grotere kinderen is er een gave watersplashbaan. Of je laat ze slingeren aan de kabelbaan.

pukkemuk.nl

Geen verveling

Kabelbanen, trampolines en luchtkussens, waterfietsen, motorskelters, minigolfbanen, een superglijbaan en… de rest mag je zelf ontdekken. In Linnaeushof in Heemstede verveel je je niet. Het elf meter hoge piratennest en het pioniersdorp wil je ook niet missen.

linnaeushof.nl

Bekende bijtjes

Aan het strand van het Gooimeer zit je in Speelpark Oud Valkeveen al snel goed. De populaire vliegende bijtjes, gave achtbanen en voor de echte waaghals: de vrije val. Met een beetje geluk staat op een warme zomerdag zelfs de stormbaan voor je klaar. Terwijl je kinderen zich uitleven, kun jij lekker picknicken of een kopje koffie drinken.

oudvalkeveen.nl

Amusant

Een achtbaan, botsboot, luchtkussen, zweefmolen, trampoline en een midgetgolfbaan. We kunnen nog wel even doorgaan, want in Amusementspark Tivoli in Berg en Dal is er zó veel om je te vermaken. Al voor de allerkleinsten (vanaf twee jaar) is dit een fijn en overzichtelijk park.

parktivoli.nl

 

Op kidsproof.nl vind je per regio de meest complete uitagenda voor gezinnen. De leukste voorstellingen, bijzonderste zwemplekken, fijne uitjes in de natuur en meer inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.