De leukste adressen voor kinderen om te ponyrijden

26.06.2018 10:59
ponyrijden kinderen Beeld: Pixabay

Pony’s zijn lief en schattig, en er zijn weinig kinderen te vinden die het níet leuk vinden om erop te rijden. Op deze adresjes kan het!

1. De Bonte Belevenis

In: Assendelft, Noord-Holland
Pluisje, Coco, Pipi en Mr. Nilson (met elk hun eigen karakter: lief, ondeugend of lui, het zijn net kinderen) staan klaar om bereden te worden op deze kinderboerderij. De Shetlanders zijn te huren voor een rondje door het park, tot een hele dag en alles daar tussenin. Ouders moeten wel toezicht houden tijdens het rijden. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er op donderdagmiddag Shetten-pret. Onder begeleiding leren kinderen de pony’s te poetsen, verzorgen en te berijden. Zeer geschikt als voorbereiding op ‘echte’ manege-lessen, als je kind de smaak te pakken heeft. Bij de boerderij zit trouwens ook een fijn theehuis.

 

2. Buyten Delft

In: Delft, Zuid-Holland
Natuurlijk, je kinderen kunnen hier geiten aaien, losgaan in de waterspeeltuin en bij een kampvuur marshmallows roosteren. Maar waar ze écht heel blij van worden: een rondje ponyrijden. Let op: meestal wordt er op zaterdag en zondag gereden. Hier zijn geen vaste tijden voor. Er wordt gereden als de pony’s er zin in hebben en er genoeg vrijwilligers zijn om de rit te begeleiden.

 

Lees ook
4x leuk om te doen als je kind van dieren houdt >

 

3. De Vergarde

In: Erichem, Gelderland
Bij recreatiepark De Vergarde kunnen kinderen zich niet alleen op de skelterbaan of in het zwembad vermaken. Er zijn ook 16 pony’s op het terrein. Kleine kinderen en ongeoefende ruiters mogen 5 rondjes ponyrijden. Geen zorgen: tijdens het rijden wordt de pony aan de hand meegenomen door meer geoefende ruiters. Ruiters vanaf 7 jaar kunnen zich opgeven voor een half uur ponyrijden onder begeleiding. Voor het ponyrijden begint, mogen ze helpen met het poetsen van de pony’s. Heeft je kind al meer ervaring dan mag hij meehelpen de pony’s uit de wei te halen, op te zadelen en te begeleiden.

 

4. De Ponyfarm

In: Tilburg, Brabant
Peuters vanaf drie jaar zijn op deze kinderboerberij welkom om – uiteraard onder begeleiding – een ritje te maken op de Shetlanders Chico, Pinky en Basje. Voor oudere kinderen zijn er grotere pony’s. Er kan gereden worden in de bostuin maar ook in de buiten- en de binnenbak. Moe van het rijden? Er is ook een grote speeltuin en knutselhuisje, of spring in de ponykoets voor een rondrit.

 

5. Stadspark Groningen

In: Groningen, Groningen
Vergis je niet, ook in hartje stad kan er gereden worden. Bijvoorbeeld in het Groningse stadpark. Hier kunnen kinderen op diverse Shetlanders rijden. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen kinderen niet zelfstandig rijden op de pony’s, dit gaat altijd aan de hand van een van de ouders of een begeleider van de kinderboerderij. Het ritje gaat dan over de ponybaan of door het stadpark. Er is ook een huifkar, die wordt getrokken door vier fjordenpaarden. Hortsik!

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >