Checklist: dit neem je mee als je op vakantie gaat met je baby

28.08.2018 09:39
checklist baby op vakantie mee Beeld: Pixabay

Voorheen gooide je wat jurkjes, je slippers en een bikini in je koffer als je op vakantie ging, maar met een kind vergt dat een andere aanpak. Dit neem je mee als je op vakantie gaat met je baby.

In de handbagage

Neem een luiertas mee met daarin luiers, billendoekjes, speeltjes, schone rompers en een extra setje kleding – je weet immers maar nooit. Ook een fopspeen is aan te raden – in het vliegtuig kan je baby last krijgen van de oortjes. Als je borstvoeding geeft, heb je natuurlijk je voeding automatisch mee. Er gelden strenge regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen aan boord van een vliegtuig, maar voor babyvoeding wordt een uitzondering gemaakt: vloeibare babyvoeding in hoeveelheden boven de 100 milliliter is toegestaan in je handbagage, mits je met een baby reist. Gekookt water om te mengen met babymelk in poedervorm is niet toegestaan in de handbagage als de hoeveelheid boven de 100 millimeter komt. Controleer daarom bij de luchtvaartmaatschappij of je aan boord water kunt laten koken.

 

Als je op stap gaat

Lekker, jullie zijn er! Zorg ervoor dat je een draagzak en/of een buggy bij je hebt voor als jullie lekker op pad gaan. Ook dan is het handig om een luiertas mee te nemen zodat je je kind kunt verschonen of verkleden. Neem ook voeding mee en vergeet vooral de zonnebrandcrème en een lekkere wikkeldoek voor als het ’s avonds afkoelt.

 

Lees ook
KIND: Zo hou je je baby koel tijdens de hitte >

 

Naar het strand

Ook naar het strand neem je weer de basisbenodigdheden mee (luiers, doekjes, voeding, speen). Neem een parasol mee zodat jullie lekker in de schaduw kunnen zitten. Een zonnehoedje is ook aan te raden, en smeer je baby regelmatig in. Kan jouw baby al zelfstandig zitten? Dan maak je ‘m vast dolblij met een emmer en schepje.

 

Speelgoed

Het is verleidelijk om maar de hele speelgoedmand mee te nemen op vakantie, maar handig is dat niet. Kies een paar dingen uit: uiteraard moet het favoriete knuffelbeest mee, net als een paar leuke (knisper)boekjes, een babypuzzel en eventueel de iPad met babyfilmpjes.

 

Babyvoeding

In de meeste Europese landen kun je prima babyvoeding zoals potjes Olvarit en poedermelk kopen, zeker toeristische plaatsjes zijn daarop ingesteld. Maar wil je op veilig spelen, dan neem je gewoon een voorraad van thuis mee (goed inpakken wegens knoei- en lekgevaar).

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >