Binnen is het lekker warm, zeker bij deze leuke filmuitjes

26.11.2021 05:12
binnen film uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Knusse filmuitjes. Als het buiten koud is, trekken we de schermtijd naar een nieuw level. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Popcorn service

Bij Cinemajestic in Zutphen komen ze de snacks tot aan je stoel brengen. Als dat niet luxe is! En de film? Die wordt in deze bioscoop vertoond met de nieuwste snufjes. Zoals 360 graden beeld en geluid. Nu nog een kinderfilm kiezen.

cinemajestic.nl
 

Hé, het regent hier

Alsof je er zelf bij bent. Het filmtheater van Luchtvaartmuseum Aviodrome is namelijk in 4D. Je beleeft de film met je ogen en oren, maar ook je neus doet mee. En voel je die regendruppeltjes? In de film Skymania nemen Thomas en Elsa je mee in een historisch vliegtuig. De film duurt een half uurtje en is één van de tofste attracties in het museum.

aviodrome.nl

 

Flitsende bios

In de gloednieuwe Mall of the Netherlands heeft Kinepolis een ultramoderne bioscoop geopend. Met speciale technieken zien de films er nóg scherper en mooier uit dan je gewend bent. Uiteraard spelen alle nieuwe kinderfilms hier. En voor kinderen zijn er regelmatig events zoals de kleuterbios. Tip: Kinepolis zit door het hele land. Onder andere in Utrecht, Haarlem en Den Bosch.

kinepolis.nl
 

Lees ook
16x populaire musea in Nederland voor kinderen >

 

Raketpret

Astronaut of niet. Vlak over de grens, in het Belgische Genk, kan iedereen naar het heelal. In de 360° shows van Kattevennen Cosmodrome maak je een tocht langs verre planeten en sterren. Er zijn shows voor verschillende leeftijden. Weer terug op aarde? Ook de outdoor activiteiten zijn hier te gek.

kattevennen.be
 

Kijkje van boven

Bij THIS IS HOLLAND in Amsterdam zweef je virtueel over Nederland. Door de wolken zie je bekende plekken zoals de Waddenzee, de Veluwe en de Amsterdamse grachtengordel. Allemaal in 5D. Hierdoor lijkt het soms net alsof je écht vliegt. Heel indrukwekkend! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en groter dan 1 meter.

thisisholland.com

 

Koekje erbij?

In een oude koekjesfabriek in Den Bosch prijken nu de nieuwste kinderfilms op het grote doek. De Verkadefabriek heeft ook een gezellig restaurant met leuke extra’s. Een filmontbijt op zondagochtend bijvoorbeeld. Klinkt goed! En koekjes? Die snacken we lekker tijdens de film.

verkadefabriek.nl

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.