10x de leukste uitjes in Amsterdam tijdens de voorjaarsvakantie

20.02.2024 13:29

De voorjaarsvakantie is weer aangebroken. Niet op wintersport? Geen probleem. Ook in onze hoofdstad is er voor jou en je kinderen veel te doen.

Voorstellingen in de Meervaart

In de voorjaarsvakantie zijn er in de Meervaart voorstellingen voor alle leeftijden te zien. Geniet samen met je kind van Dikkie Dik, Coco in New York, Helikopterouders, Egalus, een hiphopvoorstelling en nog veel meer.

Peppa’s bioscoop feestje

Wist je dat Peppa Pig al 20 jaar bestaat? Dit moet gevierd worden. Vanaf 7 februari draait er een film in de bioscoop, speciaal voor de allerkleinste Peppa Pig-fans.

Leuke familiefilm: Don & DJ Vrienden voor het leven

Don & DJ hebben heel verschillende persoonlijkheden, maar zijn toch beste vrienden geworden. In het oude poppentheater van Central Park komen deze poppen echt tot leven. Helemaal geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Schouwburg Amstelveen

Deze voorjaarsvakantie komen er allemaal helden van je kind naar de Schouwburg. Van Bumba, tot Checkpoint, tot humoristische sketches van bekende tiktokkers. Ontmoet deze helden samen.

Artis

Samen met je kind naar Artis is natuurlijk altijd een goed idee. In de voorjaarsvakantie hebben ze een leuke extra, namelijk een dagelijkse voorstelling van 10 tot 11 uur in het Planetarium. Beleef samen met je baby of peuter een Universum vol meer mooie kleuren, vormen en texturen.

Lees ook: De leukste musea voor kinderen in Rotterdam

Eye

In Eye in Amsterdam kun je deze voorjaarsvakantie van alles zelf maken. Ontdek hoe de geluidseffecten van Disney’s Alice gemaakt worden, maak onder begeleiding van een professionele animator een stop-motion film (7+) of maak zelf een filmpje voor een greenscreen bij de interactieve tentoonstelling ‘Wat is film’ (gratis t/m 17 jaar).

OBA

Ook de OBA organiseert allerlei activiteiten op verschillende vestigingen in de stad. Zo kun je ontwerpen en animeren, leren over robots, luisteren naar spoken word en kun je een toffe familievoorstelling bewonderen.

Aloha (glow in the dark)

Net naast Amsterdam Centraal ligt Aloha. Een plek waar je kunt bowlen, minigolf en lasergamen. Met als leuke toevoeging, het is allemaal in Glow in the dark. Nu zelfs extra voordelig met Kidsproof korting.

Move

Move organiseert deze voorjaarsvakantie weer actieve kinderworkshops. Van BMX tot freestyle voetbal, tot een korte film maken. Daarnaast is er de interactieve Mobility Experience, waar verschillende voertuigen te zien zijn.

Het Scheepvaartmuseum

Ga op onderzoek uit in een replica van de vroegere schepen in het Scheepvaartmuseum. Dit jaar hebben ze zelf nog een extra voedsel-tintje waarin je alles te weten komt over koffie, de boodschappenroute en hoe eten op een VOC-schip vroeger bewaard werd.

Bron: Kidsproof