9x bij de boer op bezoek met je kinderen

16.07.2021 10:03
op bezoek bij de boer kinderen Beeld: Getty Images

Klavertjes vier, koeien en geitjes. Kom deze zomer langs bij de koeien, geitjes en kippen. Deze 9 gezellige boerderijen zijn een bezoekje waar volgens Kidsproof.nl.

Geitjes aaien

Van geitjes aaien tot een ponyritje maken en een pannenkoek eten. Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude heeft eindeloos boerderijvermaak voor gezinnen. Tip voor de warme dagen: bij ’t Geertje zijn roeiboten en kano’s te huur om door de polder te peddelen.

 

Plakje kaas

Dat plakje kaas op je boterham wordt ergens gemaakt. Bij Kaasboerderij De Deelen in Friesland vertellen ze hoe dat werkt. Tijdens de beleefroute over de boerderij krijg je uitleg over het kaasmaken en kom je natuurlijk langs de koeien. En als afsluiter: de speeltuin met traptrekkers en skelters.

 

Helpen voeren

Op Doe-Boerderij De Steenuil in Oirschot word je helemaal ondergedompeld in het boerenleven. Boerinnen en boeren in de dop spelen er in de hooischuur, knuffelen met de dieren of helpen met het voeren. Regent het? Er is hier ook een fijne binnenspeeltuin met grote glijbanen.

 

Knuffelkippen

Speelboerderij en Camping Breehees in Goirle is de woonplaats van echte knuffelkippen, ezels, alpaca’s, varkens, paarden en nog veel meer boerderijdieren. Je kunt een dagje langskomen voor één van de activiteiten of gezellig blijven slapen op de boerderijcamping.

 

Speelboerderij

Op de gezellige Recreatieboerderij van Johan en Caroline in Wagenberg zit het met het spelen wel goed. Je koters kunnen dieren knuffelen op de dierweide en losgaan in de speeltuin. Ook op deze boerderij is er plek om een tentje op te zetten voor de échte boerderijbeleving.

 

Lees ook

Leuk én leerzaam: 4x zichtstallen om met je kind te bezoeken >

 

Mini tractors

Voor je het weet scheurt je kind rond op een mini tractor. Op Stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem ligt het boerenleven aan je voeten. Er zijn regelmatig kinderactiviteiten op de boerderij, maar zelf rondstruinen met het gezin is ook fijn.

 

Voor ijsjesmonsters

Dit uitje is heel geschikt voor ijsjesmonsters. Bij IJsboerderij De Schoonheuvel in Hedel staat het vers gemaakte ijs jullie al op te wachten. Na zo’n heerlijk ijsje is het tijd om zelf in actie te komen. Van boerengolf en kanoën tot dieren knuffelen en een kunstkoe melken.

 

Op de boerderie

Op Kinderboerderij de Meent in Hilversum is het een bonte boel van boerderijdieren. Neem er met je kinderen een kijkje bij de schapen of ga op bezoek bij de geitjes. Tip: schuif na een rondje boerderij gezellig aan op het terras van theehuis Juffrouw Jansen. Een favoriet plekje.

 

Gezelligeit

Boerderij Zorgvrij in Velsen-Zuid barst van de leuke kinderactiviteiten. Voor de kleintjes is er een fijne speeltuin en een dierenweide. Ook de omgeving rond de boerderij is mooi. Via het uilenbos loopt je naar een mooie boomgaard. En in het spinnen speelbos kunnen kinderen urenlang klauteren en spelen.

 

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.