9x Kindvriendelijke hotels in Europa (met indoor mogelijkheden!)

30.08.2023 14:26
kindvriendelijke hotels europa Foto: Unsplash

Nu de zomervakantie al (bijna) ten einde is, wordt het tijd om plannen te maken voor vakantie in minder zonnige periodes. Welke hotels in Europa zijn leuk om met je kinderen naartoe te gaan? Wij zetten negen kindvriendelijke hotels in Europa met indoor mogelijkheden voor je op een rijtje.

Auberge des VoyaJoueurs – Frankrijk

Foto: @Auberge des VoyaJoueurs

Hotel Auberge des VoyaJoueurs draait om spelletjes, spelletjes en nog meer spelletjes. Dit knusse 2-sterrenhotel in het bos van Brocéliande heeft een grote zaal, de bibliludithèque, waar ruim 400 (!) spellen te vinden zijn uit de hele wereld. Je kunt je hier dus met het hele gezin vermaken, ook als het weer iets minder is en je genoodzaakt bent om binnen te zitten. Als je een spelletje niet begrijpt, zijn er zelfs spelbegeleiders aanwezig om je de regels uit te leggen. En het leuke is: je maakt gegarandeerd contact met andere gezinnen!

Familienhotel Trebesingerhof – Oostenrijk

Foto: Instagram @family_select_hotels

Een indoor zwembad, speeltuin binnen en buiten, trampolines, ruime kamers en niet te vergeten: prachtige natuur in de omgeving. Familienhotel Trebesingerhof in Oostenrijk is de perfecte uitvalsbasis voor tijdens je herfst of kerstvakantie, ook als je niet van de wintersport bent. Dit kindvriendelijke hotel heeft ook nog eens een all-inclusive concept, dus je hoeft je geen zorgen te maken om maaltijden voor je kind(eren). Hoe heerlijk?!

Feldberger Hof – Duitsland

Foto: Instagram @feldberger_hof

Als we het hebben over leuke kindvriendelijke hotels in Europa, dan weten we zeker dat Feldberger Hof in Feldberg, Duitsland een schot in de roos is. Dit is een walhalla voor je kleintjes! Ook dit hotel staat in een prachtige omgeving en heeft zoveel te doen, dat je makkelijk een paar dagen binnen kunt vertoeven. Zo is er oppas voor kinderen van een half jaar tot 15 jaar oud, een zwemparadijs, minigolf baan en een indoor speelparadijs van maar liefst 4000 vierkante meter! En dan hebben we nog lang niet alles genoemd…

Lees ook: 29x leuke binnenspeeltuinen voor kinderen

The Gleneagles Hotel –  Schotland

Foto: The Gleneagles Hotel

Dit is nou typisch zo’n hotel dat niet alleen leuk is voor de kids, maar ook voor de ouders. Hier geen schreeuwerige kleuren, maar een mooie, rustige inrichting met een prachtige eetzaal. Toch is The Gleneagles Hotel ook geschikt voor kinderen: zo is er de mogelijkheid om in het bos te klimmen en hebben ze een prachtige speelzaal voor de kleintjes. Een minpuntje: dit hotel is wel kindvriendelijk, maar niet vriendelijk voor je portemonnee: een nachtje is behoorlijk aan de prijs. Maar ach, een beetje dagdromen kan geen kwaad toch?

Lalandia – Denemarken

Foto: Instagram @lalandia

Oké toegeven: Lalandia is geen hotel, maar meer een kindvriendelijk vakantiepark. Toch willen we je deze niet onthouden, want Lalandia in Denemarken is een stuk minder bekend dan Legoland, maar het ligt wél vlakbij elkaar en het is minstens net zo leuk. Hier heb je namelijk een zwemparadijs waar je u tegen zegt, een bowlingcentrum, kinderboerderij, klimmuur en ga zo maar door. Genoeg te doen voor de hele familie.

Plopsa hotel – België

Foto: Instagram @plopsahotel

Dit hotel is een walhalla voor je kinderen. De kamers hebben aparte thema’s. Zo kun je in een Maya de bij-kamer vertoeven of een K3-kamer boeken. Helemaal leuk als je kind(eren) fan zijn van een thema in het hotel. Verder grenst het Plopsa hotel aan de ingang van Plopsaland; natuurlijk sowieso een succesnummer voor jong, maar ook voor oud! In het park stikt het namelijk van de attracties en stiekem zijn er ook een heleboel dingen die leuk zijn voor jou (en je eventuele partner).

Onyria Marinha Boutique Hotel – Portugal

Foto: Instagram @onyriaresort

Geen schreeuwerige kleuren voor de kinderen, wel een plek waar je kinderen entertainment kunnen krijgen en jij (en je partner) heerlijk tot rust kan komen. Onyria Marinha Boutique Hotel in Portugal heeft grote familiekamers en een prachtige speelruimte voor je kids. Bovendien is het een mooie omgeving waar het vaak – ook in de winter – mooi weer is en waar je kinderen dus heerlijk buiten kunnen spelen. Een aanrader als je tot rust wil komen, maar geen mogelijkheid hebt om je kind(eren) ergens te laten logeren.

Hotel Säntispark – Zwitserland

Foto: Instagram @saentisparkfreizeit

Ook dit hotel is in een heerlijke omgeving en heeft genoeg te doen voor de kleintjes. Zo hoort Hotel Säntispark bij een (gedeeltelijk indoor) zwemparadijs met megatoffe glijbanen. Toegeven: dit zwembad ziet er zo futuristisch uit, dat we er zelfs heen zouden willen als we geen kinderen zouden hebben. Het design van het hotel is rustig en je hebt er naast faciliteiten voor de kids, onder andere ook een wellness om zelf even tot rust te komen.

HUP – Nederland

Foto: Instagram @huphotel

Natuurlijk kan een kindvriendelijk hotel in Nederland niet ontbreken. Een hotel dat helemaal is ingericht om jouw kids te vermaken is HUP, in Mierlo, een van de meest kindvriendelijke hotels van Europa. Je hebt hier onder andere een indoor zwembad en enorme zalen om te spelen. Ook een indoor golfsimulator is aanwezig. Je hoeft geen stap buiten de deur te zetten om je hier te vermaken. Benieuwd naar andere leuke kindvriendelijke hotels in Nederland? Check hier naast HUP nog 12 hotels die we aanraden.