8x de leukste uitjes met kinderen in Breda

25.02.2019 14:56
Breda leukste uitjes met kinderen Beeld: Shutterstock

Tijdens carnaval is het er één groot feest, maar ook de rest van het jaar is er met kinderen genoeg te beleven in Breda. Wij zetten de leukste tips voor je op een rij.

Ballenpret

De naam zegt het al: bij Joepie heeft je kind het zeker naar z’n zin. Rennen, springen, klauteren en je een weg banen door het doolhof: in dit indoor speelparadijs heb je geen kind aan je kind – letterlijk. Terwijl jij geniet van een kop koffie, leeft hij zich uit in de ballenbak. Voor kleine kinderen is er een speelvloer met kleine obstakels en eigen ballenbad. Een handig uitje voor als het giet.

 

Konijnen en cavia’s

Is je kind gek op dieren, dan zit je met een bezoek aan de kinderboerderij altijd goed. Bij Parkhoeve Breda-Noord kan je kind zich vergapen aan de cavia’s, katten, kippen, schapen, konijnen, varkens… nou ja, het zijn er teveel om op te noemen. Er worden ook regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Uitgespeeld met de dieren? Ga dan voor een potje op de midgetgolfbaan of leef je uit in de speeltuin.

 

Uitvindertje spelen

Bij deze oude snoepfabriek in Breda beleef je fantastische avonturen met het hele gezin. Bekijk een mooie speelfilm of bouw je eigen uitvindingen, zoals een Afrikaans muziekinstrument. Ook kun je hier in de Green Screen Studio zelf een filmpje opnemen en experimenteren met een 3D-printer.
Is het mooi weer? Buiten is van alles te beleven in de muziektuin – of ga gewoon lekker hutten bouwen.
 

Lees ook:
Apeldoorn met kinderen: dit is er te zien en te doen >

 

Gooi een strike

Ben je fan van bowlen, dan gooi je een strike in Bowling en Partycentrum Breda. Ze hebben hier een systeem waarbij je een thema kunt kiezen voor het scoreboard en een eigen teamfoto kunt uploaden. Ook zijn de scores in één klik te delen met social media (extra je best doen dus…) Leuk voor de kinderen: op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdagmiddag kun je hier een swingend balletje gooien tijdens het discobowlen.

 

Alles in ’t klein

Een leuk, kindvriendelijk museum in het centrum van Breda. Je vindt bij het Miniaturenmuseum alles op hele kleine schaal: van een ingericht grachtenpandje tot een ouderwets Anton Pieckhuisje. Bij binnenkomst krijg je een zaklantaarn te leen, waarmee je de huisjes goed kunt bekijken. Dit is trouwens een spotgoedkoop uitje, want kinderen onder de 12 jaar betalen maar één euro entree (en krijgen een glaasje limonade achteraf).

 

Op reptielenjacht

Kijk, hier worden we blij van: een leuke, onbekende dierentuin die je geen rib uit je lijf kost. Voor slechts 7 euro waan je je hier in een wereld van reptielen en kijk je je ogen uit. Je kunt de verzorgers het hemd van het lijf vragen over schildpadden, krokodillen en vele andere dieren en wie durft, mag zelfs een slang vasthouden. Tussendoor relax je op het terras met een koffie of wat fris. Een echt restaurant is er niet, maar hoe fijn: je mag gewoon je eigen lunch meenemen.

 

Lees ook:
Dagje Amsterdam met je kind? Zo bereid je je voor >

 

Rondje Biesbosch

Breda ligt dichtbij de Biesbosch, een prachtig natuurgebied. Ga er lekker op uit om te wandelen of kies voor een leuke rondvaart. In twee uur vaart rederij Zilvermeeuw je door de schitterende Biesbosch en ontdek je allerlei bijzondere vogels. Met een beetje geluk spot je ook nog een bever.

 

Verkoeling in de zomer

Bezoek je Breda op een warme, zomerse dag? Plons dan in het openluchtzwembad Wolfslaar. Je vindt er een 50-meterbad en drie springplanken, maar ook een groot kinderzandbad, een peuterbadje en een fijne lig- en speelweide. En is het toch minder mooi weer dan gedacht, dan is er ook gewoon een fijn binnenbad.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >