indoor speeltuinen

Ideaal voor als het weer een dagje niet mee zit: de binnenspeeltuin! Kek Mama heeft voor jou de leukste indoor speeltuinen uitgezocht, waar grote en kleine kinderen zich een paar uur goed kunnen vermaken. Van Joure en Apeldoorn tot Amsterdam en Utrecht: 12x de allerfijnste indoor speelhallen.

1. Kids Playground

Bij Kids Playground in Apeldoorn kunnen kinderen losgaan met trampolines, de ball-lifter, Power Tower, tunnels en grote speeltoestellen. Naast een peuterhoek met een ballenbak, springkussen en glijbaan is er elk uur een kinderdisco waar kinderen zich lekker uit kunnen leven. Probeer je kind maar terug te vinden! 
Adres: Schorpioenstraat 10, Apeldoorn

 

BANG BANG!!! #jumpers #NL #Almere

Een foto die is geplaatst door Krzysztof (@krzychu_wyzsze_ja) op

 

2. Speelparadijs Candy Castle

In Amsterdam werd onlangs – in een monumentale kerk- speelparadijs Candy Castle geopend. Het castle ziet er met kleurrijke speeltoestellen uit als een snoepkasteel en heeft zelfs een kartbaan in de kelder. 
Adres: Erik de Roodestraat 14-16 in Amsterdam

 

M'n oren piepen.

Een foto die is geplaatst door Ellen Schepers (@poubelles) op

 

3. Kids Wonderland

Overdekt avonturenpark Kids Wonderland in Molenschot (Noord-Brabant) biedt voor elk wat wils. Linny en Berry leiden kinderen rond in hun wereld waar ze van alles kunnen beleven. Van lasergames tot rondrennen in Vlinderslot of een ritje maken in de Bubbelbaan: het kan allemaal!
Adres: Heideweg 5 in Molenschot

 

4. KidZcity 

Indoor attractiepark KidsCity in Utrecht bevat een mix van bekende en moderne attracties voor jong en oud. Over 5000 m² kan geklimd, gegleden, gereden, gebotst, gezweefd, gespeeld, geschoten of gekropen worden. Er zijn botsauto’s, maar er is ook een lasergame, Timekeeper, safaritrein, klimdoolhof en een zweefmolen. 
Adres: Vlampijpstraat 79 in Utrecht 

 

5. Speelboerderij de Vossenberg

Speelboerderij de Vossenberg in Gilze (Noord-Brabant) heeft een buitenspeeltuin, binnenplaats en knutsel- en speelzolder. In de binnenspeeltuin (800 m²) vind je een grote klimkooi met glijbanen, klimrekken, hindernisbanen, slingertouwen en een ballenbak die geschikt is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Voor de allerkleinsten is er een kleine klimkooi met een groot aantal speelgoeddieren, op de bovenverdieping een knutsel-, timmer- en bouwruimte voor creatieve kids. 
Adres: Tilburgsebaan 42 in Gilze

 

Bouwen!

Een foto die door vijfhoog8ter is geplaatst op

 

6. TunFun

TunFun in Amsterdam is een overdekte speelstraat van 4000 m² met springkussens, glijbanen, Freefall, ballencarrousel, voetbalkooi, Blackbox (powertower) en de Underworld, een opblaasbare survivalbaan met diverse hindernissen. Wil jouw kind straks nog naar huis? 
Adres: Mr. Visserplein 7 in Amsterdam

 

7. Plopsa Indoor Coevorden 

In Plopsa Indoor, een overdekt themapark in Coevorden (Drenthe), maak je kennis met de wondere wereld van kabouter Plop. Het park is ongeveer 15.000 m² groot, waarvan 10.000 m² overdekt is. Naast theater is er een Anubis attractie, carrousel, ballenbad, K3 zweefmolen en een theater.  Ook zijn er botsauto’s van Bobo en een Bumbaspeeltuin.
Adres: Reindersdijk 57 in Dalen

 

Went to Plopsa indoor Coevorden today, with @meintzz . Very nice park, great theming, but a bit to childisch for our age.

Een foto die is geplaatst door Erik Griemink (aka: mrinktvis) (@mr_erik_coaster) op

 

8. Orchideeën Hoeve 

In Luttelgeest (Flevoland) ligt junglespeeltuin de Orchideeën Hoeve, waar kinderen zich spelenderwijs in tropische sferen wanen. In het ‘dierengedeelte’ van de speeltuin scheren kinderen over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en spotten ze onder meer aapjes, tropische vogels, reptielen, schildpadden en koikarpers. Ook is er een Lori- en vlindertuin, waar papegaaien en vlinders gevoerd kunnen worden. In de ravotruimte van 1000m² is een heus mangrovebos speelparadijs nagebootst met rivier, boomhutten en een glijbaan. Je hoeft dus niet meer op vakantie...
Adres: Oosterringweg 34 in Luttelgeest

 

9. Giga Konijnenhol

In de overdekte speeltuin het Giga Konijnenhol in Beerze (Overijssel) hoef je je nooit te vervelen. En het mooiste is dat het onder de grond is, net als een echt konijnenhol. Lekker warm en droog dus. Meeklappen tijdens het meeleeftheater van Bultje het konijn, knutselen, klimmen, klauteren, springen, glijden, spelen of lekker meezingen: het kan bij het Giga Konijnenhol!
Adres: Konijnenhol aan de Kampweg 1 in Beerze 

 

Family Fun!

Een foto die is geplaatst door Nicole Bosch (@nicolebosch) op

 

10. Speelbos Joure 

Bij Speelbos Joure spelen kinderen binnen tussen zes meter hoge bomen. In het 1500 m²  grote speelparadijs vind je onder meer een griezeldoolhof, een ballenvulkaan met ballenkanonnen en een heus pirateneiland. Naast klim- en klautertoestellen, springkussens en glijbanen is er voor de allerkleinsten een speelhoek. 
Adres: Marconiweg 20b in Joure

 

? #bestdayever #speelbosjoure #love #live #laugh #fun #family

Een foto die is geplaatst door Edmy (@edmy) op

 

11. Plaswijckpark Rotterdam 

Het Plaswijckpark heeft een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, park, theater en dierentuin. Het thema van de indoor speeltuin is ‘Het huis van opa en oma.' Kinderen kunnen dus ongestoord op hun bedden springen, met ‘snoepgoed’ spelen en in hun kasten klimmen.
Adres: Ringdijk 20 in Rotterdam

 

Een foto die door marlousanne is geplaatst op

 

12. Kids Eiland

Kids Eiland is een binnenspeeltuin midden tussen de winkels (in Almere midden in de stad, in Den Haag tussen de Megastores) en heeft een oppasfunctie, dus je zou zelfs kunnen shoppen terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Indoor vind je een steile freefall-glijbaan, touwbruggen, klimtoestellen, glijbanen en speciaal speelgedeelte voor peuters. Er zijn geen mechanisch aangedreven speelattributen, wel wordt elk uur een kinderdisco georganiseerd.  
Adres: Kids Eiland Den Haag ;Van der Kunststraat 119  in Den Haag. Kids Eiland Almere; Stad Centrum Almere; Schutterstraat 34.

high tea kinderen
Beeld: Pexels

Het ís even een zit, dus je moet het maar durven, een high tea met kinderen. Deze vijf zijn speciaal op kinderen gericht. Iedereen blij.

1. Pluktea, Boskoop

high teas

Eigenlijk is Pluktea veel meer dan alleen een high tea-locatie. Je plukt er namelijk je eigen thee uit de planten- en kruidentuin, voordat je aan de enorme berg biologische scones, en fingerfood schuift. De kinderen houden zichzelf toch wel bezig. In de kruidentuin, of met de kast vol speelgoed, spelletjes en boeken. Óf op de waterfiets en trampoline. O, en ze krijgen er natuurlijk ook hun eigen kinder-high tea, met onbeperkt limonade, cake, een taartje, brood en fruit. Eerder een high lemo, dus.

 

2. Broederkapel, Veghel

De historische kapel zelf is al een bezienswaardigheid. Terwijl jij met vriendinnen bijkletst onder het genot van een high tea, doen de kinderen niet voor je onder, met hun eigen etagère vol sandwiches en hapjes. Inclusief onbeperkt ranja, by the way.

 

3. H-eerlijk, Nieuwkoop

Alleen vanwege de locatie al een must-see: pal aan de Amstel en een autovrije weg, ligt deze heerlijke theetuin. Terwijl jij urenlang relaxt, spelen de kinderen op de speelplaats of kijken ze naar de kippen, pauwen, geiten en poezen. Met biologisch water- en schepijs in bijzondere smaken toe. Na de speciale kinder-high tea natuurlijk (tot acht jaar), met een muffin, sandwichspies, verrassing en een drankje.
 

Lees ook
11x kindvriendelijke koffietenten >

 

4. De Houtzagerij, Otterlo

Restaurant de Houtzagerij ligt middenin de natuur, maar is het slecht weer? Geen probleem: er is zelfs een heuse indoor- (en outdoor)speeltuin. De high tea komt in alle mogelijke varianten. Bestel ‘m lekker groot; de kinderen rennen tijdens het spelen vast vaak genoeg langs om iets van de schaal te snaaien.
 

 

5. Lewis Book Cafe, Utrecht

Kijk, dit noemen wij nou praktisch: hier loop je met je mini-etagère gewoon langs de bar om de boel vol te laden. De kinderen – voor wie de high tea nadrukkelijk ook bedoeld is - krijgen er hapjes naar keuze.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leuke-musea-voor-kleuters

Je kunt de herfstvakantie natuurlijk gebruiken om je schutting te schilderen, of een begin te maken aan de grote najaarsschoonmaak. Maar wil je je kleuter een plezier doen? Dan is de deur uitgaan waarschijnlijk een betere optie.

En dan komt onderstaand lijstje ongetwijfeld van pas.

 

Museon - Den Haag

Van onze mooie natuur tot het effect van technologie op ons leven: tijdens een bezoek aan het Museon duik je in het verhaal van de wereld. Je kunt er insecten eten en leert hoe je het zuinigst om kunt gaan met onze aardbol. Het Museon is geen kijk-museum, hier mag je veel doen en van alles aanraken.

 

Beeld en Geluid - Hilversum

Beeld en Geluid toont je de wondere wereld van de televisie. Presenteer zelf het nieuws, sta op het podium als een echte ster of treed op op het Toppop podium. Bekende Nederlanders leiden je virtueel rond door de wereld van radio en tv, je krijgt een kijkje achter de schermen en leert van alles over het leven in de spotlights.

 

EYE - Amsterdam

Stap binnen in de wereld van EYE en ontdek alles over films in het Panorama, bekijk je favoriete fragmenten en maak je eigen filmdebuut. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er elke zondagochtend een film en aansluitend spel.

 

Lees ook
7x leuke en leerzame uitjes voor je kind >

 

Oyfo Techniekmuseum - Hengelo

Waar in andere musea zaalwachters rondlopen om je op de vingers te tikken als je te dicht bij een kunstwerk komt, is het motto in het Techniekmuseum 'verboden af te blijven'. In dit interactieve museum in Hengelo is alles aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek.

 

Nationaal Militair Museum - Soest

Echte vliegtuigen, pantserwagens, helikopters en allerlei gebruiksvoorwerpen staan hier in een gigantische hal. Buiten kunnen kinderen uitrazen op de stormbaan, klimmen in voertuigen en zich voor even een militair wanen.

 

Kinderboekenmuseum - Den Haag

Spelenderwijs maken kinderen in dit museum kennis met jeugdliteratuur. Alle tentoonstellingen en workshops stimuleren fantasie én zorgen ervoor dat je kind voortaan geen boek meer laat liggen.

 

Tropenmuseum - Amsterdam

Verschillende thema's maken een bezoek aan het Tropenmuseum een ware ontdekkingstocht. Ga op reis en laat je verrassen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko, maak je eigen lotusbloem of luister naar persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie aan boord van de Lampedusa. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >