indoor speeltuinen

Ideaal voor als het weer een dagje niet mee zit: de binnenspeeltuin! Kek Mama heeft voor jou de leukste indoor speeltuinen uitgezocht, waar grote en kleine kinderen zich een paar uur goed kunnen vermaken. Van Joure en Apeldoorn tot Amsterdam en Utrecht: 12x de allerfijnste indoor speelhallen.

1. Kids Playground

Bij Kids Playground in Apeldoorn kunnen kinderen losgaan met trampolines, de ball-lifter, Power Tower, tunnels en grote speeltoestellen. Naast een peuterhoek met een ballenbak, springkussen en glijbaan is er elk uur een kinderdisco waar kinderen zich lekker uit kunnen leven. Probeer je kind maar terug te vinden! 
Adres: Schorpioenstraat 10, Apeldoorn

 

BANG BANG!!! #jumpers #NL #Almere

Een foto die is geplaatst door Krzysztof (@krzychu_wyzsze_ja) op

 

2. Speelparadijs Candy Castle

In Amsterdam werd onlangs – in een monumentale kerk- speelparadijs Candy Castle geopend. Het castle ziet er met kleurrijke speeltoestellen uit als een snoepkasteel en heeft zelfs een kartbaan in de kelder. 
Adres: Erik de Roodestraat 14-16 in Amsterdam

 

M'n oren piepen.

Een foto die is geplaatst door Ellen Schepers (@poubelles) op

 

3. Kids Wonderland

Overdekt avonturenpark Kids Wonderland in Molenschot (Noord-Brabant) biedt voor elk wat wils. Linny en Berry leiden kinderen rond in hun wereld waar ze van alles kunnen beleven. Van lasergames tot rondrennen in Vlinderslot of een ritje maken in de Bubbelbaan: het kan allemaal!
Adres: Heideweg 5 in Molenschot

 

4. KidZcity 

Indoor attractiepark KidsCity in Utrecht bevat een mix van bekende en moderne attracties voor jong en oud. Over 5000 m² kan geklimd, gegleden, gereden, gebotst, gezweefd, gespeeld, geschoten of gekropen worden. Er zijn botsauto’s, maar er is ook een lasergame, Timekeeper, safaritrein, klimdoolhof en een zweefmolen. 
Adres: Vlampijpstraat 79 in Utrecht 

 

5. Speelboerderij de Vossenberg

Speelboerderij de Vossenberg in Gilze (Noord-Brabant) heeft een buitenspeeltuin, binnenplaats en knutsel- en speelzolder. In de binnenspeeltuin (800 m²) vind je een grote klimkooi met glijbanen, klimrekken, hindernisbanen, slingertouwen en een ballenbak die geschikt is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Voor de allerkleinsten is er een kleine klimkooi met een groot aantal speelgoeddieren, op de bovenverdieping een knutsel-, timmer- en bouwruimte voor creatieve kids. 
Adres: Tilburgsebaan 42 in Gilze

 

Bouwen!

Een foto die door vijfhoog8ter is geplaatst op

 

6. TunFun

TunFun in Amsterdam is een overdekte speelstraat van 4000 m² met springkussens, glijbanen, Freefall, ballencarrousel, voetbalkooi, Blackbox (powertower) en de Underworld, een opblaasbare survivalbaan met diverse hindernissen. Wil jouw kind straks nog naar huis? 
Adres: Mr. Visserplein 7 in Amsterdam

 

7. Plopsa Indoor Coevorden 

In Plopsa Indoor, een overdekt themapark in Coevorden (Drenthe), maak je kennis met de wondere wereld van kabouter Plop. Het park is ongeveer 15.000 m² groot, waarvan 10.000 m² overdekt is. Naast theater is er een Anubis attractie, carrousel, ballenbad, K3 zweefmolen en een theater.  Ook zijn er botsauto’s van Bobo en een Bumbaspeeltuin.
Adres: Reindersdijk 57 in Dalen

 

Went to Plopsa indoor Coevorden today, with @meintzz . Very nice park, great theming, but a bit to childisch for our age.

Een foto die is geplaatst door Erik Griemink (aka: mrinktvis) (@mr_erik_coaster) op

 

8. Orchideeën Hoeve 

In Luttelgeest (Flevoland) ligt junglespeeltuin de Orchideeën Hoeve, waar kinderen zich spelenderwijs in tropische sferen wanen. In het ‘dierengedeelte’ van de speeltuin scheren kinderen over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en spotten ze onder meer aapjes, tropische vogels, reptielen, schildpadden en koikarpers. Ook is er een Lori- en vlindertuin, waar papegaaien en vlinders gevoerd kunnen worden. In de ravotruimte van 1000m² is een heus mangrovebos speelparadijs nagebootst met rivier, boomhutten en een glijbaan. Je hoeft dus niet meer op vakantie...
Adres: Oosterringweg 34 in Luttelgeest

 

9. Giga Konijnenhol

In de overdekte speeltuin het Giga Konijnenhol in Beerze (Overijssel) hoef je je nooit te vervelen. En het mooiste is dat het onder de grond is, net als een echt konijnenhol. Lekker warm en droog dus. Meeklappen tijdens het meeleeftheater van Bultje het konijn, knutselen, klimmen, klauteren, springen, glijden, spelen of lekker meezingen: het kan bij het Giga Konijnenhol!
Adres: Konijnenhol aan de Kampweg 1 in Beerze 

 

Family Fun!

Een foto die is geplaatst door Nicole Bosch (@nicolebosch) op

 

10. Speelbos Joure 

Bij Speelbos Joure spelen kinderen binnen tussen zes meter hoge bomen. In het 1500 m²  grote speelparadijs vind je onder meer een griezeldoolhof, een ballenvulkaan met ballenkanonnen en een heus pirateneiland. Naast klim- en klautertoestellen, springkussens en glijbanen is er voor de allerkleinsten een speelhoek. 
Adres: Marconiweg 20b in Joure

 

? #bestdayever #speelbosjoure #love #live #laugh #fun #family

Een foto die is geplaatst door Edmy (@edmy) op

 

11. Plaswijckpark Rotterdam 

Het Plaswijckpark heeft een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, park, theater en dierentuin. Het thema van de indoor speeltuin is ‘Het huis van opa en oma.' Kinderen kunnen dus ongestoord op hun bedden springen, met ‘snoepgoed’ spelen en in hun kasten klimmen.
Adres: Ringdijk 20 in Rotterdam

 

Een foto die door marlousanne is geplaatst op

 

12. Kids Eiland

Kids Eiland is een binnenspeeltuin midden tussen de winkels (in Almere midden in de stad, in Den Haag tussen de Megastores) en heeft een oppasfunctie, dus je zou zelfs kunnen shoppen terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Indoor vind je een steile freefall-glijbaan, touwbruggen, klimtoestellen, glijbanen en speciaal speelgedeelte voor peuters. Er zijn geen mechanisch aangedreven speelattributen, wel wordt elk uur een kinderdisco georganiseerd.  
Adres: Kids Eiland Den Haag ;Van der Kunststraat 119  in Den Haag. Kids Eiland Almere; Stad Centrum Almere; Schutterstraat 34.

leukste discobowlen
Beeld: Unsplash

Leer ons de Hollandse zomers kennen; die kunnen soms vies tegenvallen. Voor alle regenachtige dagen - of gewoon omdat kinderen het zo leuk vinden - hierbij de fijnste adresjes om te discobowlen.

Bowlingpoint Breda

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Breda, Brabant

Hoppakee, de discolampen aan, een lekker muziekje erbij en knallen maar op die baan. Extra leuk: het discobowlen kan gecombineerd worden met discozwemmen in het naastgelegen zwembad. En voor ouders zeker niet verkeerd: bij het discobowlen kan ook een sushiarrangement geboekt worden - voor als de bitterballen niet voldoen. Een buffet is trouwens ook mogelijk. En we gaan nog niet naar huis...

 

Lees ook:
DE DEUR UIT: 5x leuke indoor skateparken

 

Bison Bowling

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Maarssen, Utrecht

Kinderen vinden het hier he-le-maal te gek. Voor de kleintjes zijn er speciale discobowl-tijden. Daar krijgen ze honger van, dus daarna kan er gegeten worden in het restaurant met heus goudmijn-thema, jawel. Heb je zelf de smaak ook te pakken? Kom dan eens terug zonder kinderen. Elke vrijdag- en zaterdagavond is er Late Night Magic bowlen, oftewel: bowlen met partylampen, rookmachines, DJ’s, flatscreens en beamers, cocktails en shotjes. Cheers!


Sportcity Bowling

In: Leiderdorp, Zuid-Holland

Er is - uiteraard - discoverlichting, net als rookeffecten, blacklightverlichting, de nieuwste videoclips en fijne meezingers. Yep, deze bowling heeft alles in huis voor een strike gooien en stiekem wat danspasjes wagen ('Mam! Doe normaal!'). Voor kinderen is er discobowlen op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Tijdens het discobowlen wordt er speciale kindermuziek gedraaid en zijn de videoclips ook aangepast. 

 

De Veerstal

leukste-plekken-discobowlen
leukste-plekken-discobowlen

In: Lathum, Gelderland

Aan kinderen is op deze nieuwe bowlingbaan onder de rook van Arnhem zeker gedacht: rekjes langs de baan, een hulpstuk om de bal te laten rollen en discobowlen zijn er standaard. Maar de aandachtsspanne van kinderen is, ehm, tamelijk grillig. Dus zijn ze klaar op de baan, dan kunnen ze uitrazen in een grote buitenspeeltuin met trampolines. Bij slecht weer is er een binnenspeeltuin. De bowlingbaan is onderdeel van recreatiepark De Veerstal, dus jullie kunnen ook gaan wandelen op het strand aan het meer.

 

Pinz Bowling

In: Meppel, Drenthe

Elke woensdagmiddag is het letterlijk bal bij deze Drentse bowlingbaan: van 14:00 uur tot 17:00 uur is er kids discobowlen (verlichting, muziek, rookeffecten, the works). En leuk, je kunt er ook kinderfeestjes boeken met discothema. En ouders: elke zaterdagavond is er 'Club Pinz' met lekkerste 90's muziek en lichteffecten. Pluspunt zijn ook de comfort lanes: meer ruimte tussen de banen en lekkere banken om op neer te ploffen, in plaats van harde, plastic stoelen. Vinden wij fijn, ja. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leukste waterparken Europa
Beeld: Pexels

Voor de snelheidsgek die ook dol is op water: ga eens samen met je kroost naar een spannend waterpark. Inspiratie nodig? Wij zetten de leukste in Europa voor je op een rij.

Siam Park - Tenerife

Een prachtpark met gigantische beelden van mysterieuze wezens en enorme glijbanen. Neem bijvoorbeeld de Water Coaster Slide met vier trechters of de Tower of Power: een glijbaan waarbij je zoeft in een transparante buis tussen haaien, roggen en andere vissen. The Lost City (vol bruggen, torens, netten en kleine slides) is speciaal voor jonge kinderen.

 

Aqualandia - Benidorm

Dit park is gebouwd op een berg en heeft een van de hoogste en steilste waterglijbanen van Europa. Beklim die dertig meter hoge toren voor een vrije val naar beneden. Fijn: voor kleintjes is er een kinderbad.


Lees ook
9x leuke uitjes met water >

 

Therme Erding - Duitsland

Het best bezochte waterpark van Europa. En dat snappen we, want naast het indrukwekkende aanbod aan spa's, sauna’s en oases barst het er voor jong en oud ook van de glijbanen: 26 in totaal.

 

Etnaland - Sicilië

Ooit van een pretpark, dierentuin en waterpark in één gehoord? Nou, dat is dit dus. Vanuit een kabelbaan bekijk je tijgers en olifanten en in het 80.000 m² grote waterpark is er waterpret voor je hele gezin.

 

WaterPark - Rhodos

Ook zo'n park waar je geweest moet zijn. Wil je snelheid? Kies voor de glijbanen Turbo Slide, Space Bowl en Twister. Voor wat meer ontspanning stap je in de Lazy River. Kleine kinderen kunnen hun lol op in Toddlers Pool of op de Funny Bridge.

 

WaterWorld - Cyprus

Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter vermaken je kinderen zich ongetwijfeld uren. Terwijl zij genieten van een van de vele glijbanen (en voor de allerkleinsten: de iets minder snelle waterattracties), installeer jij je lekker op een ligbed.

 

Aquasplash - Frankrijk

Dit enorme waterpark ligt in Antibes aan de Côte d’Azur en heeft een flink aanbod waterattracties. Een glijbaan die je lanceert en een heel parcours met obstakels, bijvoorbeeld. Het park grenst aan Marineland, waar je dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s kunt spotten.

 

Slide & Splash - Portugal

Een avonturenbad, tornado glijbaan of een spannende reptielenshow: in het Side & Splash waterpark in Lagoa (Portugal) kan iedereen z'n lol op. Met ruim zeven hectare aan attracties is het één van de grootste waterparken in heel Europa. Extra fijn: na een dagje spetteren ben je zo aan het strand van de Algarve voor nóg meer waterpret.

 

Annagora Aquapark - Hongarije

Een groot waterpark dichtbij het bekende Balaton-meer in Hongarije. Met twaalf glijbanen, binnen- en buitenzwembaden en een golfslagbad voor de kleintjes en grotere kids, zijn er genoeg mogelijkheden om je uren te vermaken. Wil je even bijkomen van al die waterpret, dan is er een lekkere ligweide en zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >